Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu: Este o vorbă, dacă într-o zi nu înveţi nimic, este o zi pierdută

HotNews.ro
Marcel Ciolacu: Este o vorbă, dacă într-o zi nu înveţi nimic, este o zi pierdută
Marcel Ciolacu Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul Marcel Ciolacu a participat vineri la sfinţirea picturii Catedralei Copiilor cu hramul Sf. Mucenic Sava şi Sf. Martiri Brâncoveni din municipiul Buzău, la finalul ceremoniei afirmând că „dacă într-o zi nu înveţi nimic, este o zi pierdută”, transmite Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu a asistat, în catedrala din municipiul Buzău, la slujbele oficiate de un sobor de preoţi condus de către Înalt Prea Sfinţitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În acest context, premierul şi-a amintit despre faptul că în urmă cu 20 de ani, la momentul în care catedrala a primit avizul de construcţie, făcea parte din garnitura de consilieri locali ai municipiului Buzău.

„A fost Cuvântul Înaltpreasfinţitului. Este o vorbă, dacă într-o zi nu înveţi nimic, este o zi pierdută. Înaltpreasfinţia Sa, prin cuvântul luat, ne-a învăţat foarte mult, înseamnă că este o zi câştigată. Sunt 20 de ani, eram consilier, membru al Comisiei de urbanism când s-a eliberat autorizaţia de construcţie pentru Bisericuţa Copiilor, cu domnul Viorel Constantinescu, era preşedintele Consiliului Judeţean şi inginerul catedralei, Constantin Boşcodeală era primar în acel moment. Nu este o minune, este un vis împlinit după 20 de ani de muncă şi mă bucur mult”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Cu prilejul hramului catedralei, premierul Marcel Ciolacu a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” clasa I din partea ÎPS Ciprian, precum şi alte articole bisericeşti.

Marcel Ciolacu a făcut recent o gafă într-o conferinţă de presă, când a pronunţat „malsprasi” în loc de „malpraxis”.

Tot în contextul cazului Pantelimon, întrebat de reporterul HotNews.ro dacă știe componența echipei de control de la Ministerul Sănătății și ce a verificat și constatat, premierul Ciolacu a răspuns „nu, vă rog frumos sunt primul ministru”.

La sfârșitul anului 2023, când liderul PSD făcea scenariile aderării României la Schengen, acesta a declarat „Imposibil să mă arunc eu după clădire şi să supravieţuiesc, în rest n-am văzut nimic imposibil în lumea asta”.

Anul trecut, premierul Marcel Ciolacu a spus „România trece de la fapte la vorbe”, în conferința privind proiectul Neptun Deep, dezvoltat de OMV Petrom și Romgaz. Ulterior, în transcriptul declarațiilor susținute de premier, Guvernul a corectat greșeala lui Ciolacu.

INTERVIURILE HotNews.ro