Sari direct la conținut

Marea Britanie vrea ca misoginia extremă să fie tratată ca terorism / Andrew Tate, trimis în judecată în România, dat exemplu ca influencer care radicalizează tineri

HotNews.ro
Andrew Tate, Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia
Andrew Tate, Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ministrul britanic de Interne, Yvette Cooper, a ordonat revizuirea legislației împotriva extremismului pentru ca misoginia extremă să fie inclusă ca formă de terorism, relatează The Guardian și The Telegraph.

Ministerul de Interne a comandat o revizuire rapidă a strategiei de contra-terorism pentru a adresa violența împotriva femeilor și fetelor și pentru a evalua spectrul ideologic cu scopul de a aborda „lacunele din sistemul actual” care lasă țara expusă activităților motivate de ură care promovează violența sau subminează democrația.

Cooper a promis că va lua măsuri represive față de „credințele” care promovează ura, inclusiv miginia extremă. 

Oficialii vor evalua „ascensiunea extremismului islamist și de extremă dreapta” alături de „tendințele ideologice” care au câștigat teren, inclusiv misoginia extremă. Abordarea urmărește, de asemenea, să evalueze cauzele și conduita radicalizării tinerilor online și offline.

Acest lucru ar putea însemna că profesorii vor fi obligați din punct de vedere legal să redirecționeze elevii pe care îi suspectează de misoginie extremă către programul guvernamental de combatere a terorismului.

Cooper a spus anterior că strategia de contra-extremism a ultimului guvern este depășită. Ea crede că revizuirea va pune bazele pentru ca Partidul Laburist să-și îndeplinească promisiunea manifestă de a împiedica oamenii să fie atrași către ideologii bazate pe ură.

Andrew Tate, dat ca exemplu de influencer care radicalizează online tineri

Decizia privind revizuirea vine după un deceniu de avertismente din partea poliției și a foștilor consilieri guvernamentali cu privire la necesitatea de a aborda creșterea extremismului bazat pe ură și proliferarea de materiale periculoase online. 

Asta în contextul în care există mulți influencer care îi radicalizează pe adolescenți online, spun unii șefi de poliție, care îl dau ca exemplu pe Andrew Tate, trimis în judecată în România pentru trafic de persoane și viol.

Maggie Blyth, liderul NPCC pentru violența împotriva femeilor și fetelor, a spus că tinerii bărbați și băieți sunt expuși riscului de a se radicaliza în același mod în care teroriștii atrag adepți.

„De prea mult timp guvernele nu au reușit să abordeze creșterea extremismului, atât online, cât și pe străzile noastre, și am văzut creșterea numărului de tineri radicalizați online. Incitarea la ură de tot felul duce la fracturarea țesutului comunităților noastre și democrația noastră”, a spus Cooper.

Revizuirea legislației va fi finalizată în această toamnă și va sta la baza unei noi strategii de combatere a extremismului pe care Ministerul de Interne intenționează să o lanseze la începutul anului viitor.

Violența împotriva femeilor este o „amenințare la securitatea națională”

Potrivit The Telegraph, Sir Mark Rowley, comisarul poliției metropolitane, a declarat că violența împotriva femeilor și fetelor ar trebui tratată ca o amenințare la securitatea națională.

El a avertizat că sute de mii de abuzatori și pedofili sunt în libertate și pentru a combate abuzurile va necesita mai multe resurse din partea guvernelor viitoare.

Luna trecută, Consiliul Șefilor Poliției Naționale (NPCC) a publicat un raport privind violența împotriva femeilor și fetelor, solicitând o revizuire a modului în care este tratată din cauza „scării epidemiei” a infracțiunilor de acest tip. 

De când au izbucnit revoltele violente anti-migranți în Anglia după ce a circulat o dezinformare cu privire la uciderea a trei fete în orașul Southport, se crede că cel puțin 72 de persoane sub 18 ani au fost acuzate de infracțiuni conexe. Până la sfârșitul zilei de joi, cel puțin 460 de persoane s-au prezentat la instanțele în legătură cu violențele.

INTERVIURILE HotNews.ro