Sari direct la conținut

Masina lui Dan Iosif ar fi facut accident intentionat

Evenimentul Zilei

O functionara a unei agentii din Ministerul Educatiei sustine ca autoturismul sau a fost lovit, cu intentie, pe podul Grant de limuzina in care se afla consilierul prezidential

In timp ce fiul sau este arestat pentru trafic si consum de droguri de mare risc, Dan Iosif se afla in centrul unui nou scandal. Consilierul prezidential si sefa sa de cabinet, Mirela Nistoroiu, au fost implicati, in urma cu citeva zile, intr-un accident rutier care a avut loc pe podul Grant din Bucuresti.

Ana Maria Dalu, functionar in cadrul Agentiei Nationale pentru Sprijinirea Initiativei Tinerilor, din subordinea Ministerului Educatiei a reclamat la politie ca masina pe care o conducea ar fi fost acrosata “intentionat”, sustine ea, de autoturismul in care se afla Dan Iosif si care era condus de subordonata acestuia.

Ana Maria Dalu (29 de ani), din Bucuresti, ne-a relatat filmul evenimentelor din seara de 25 iulie:

“Mergeam regulamentar, cu 50 km/ora, pe podul Grant, inspre 1 Mai, la volanul unui Volkswagen tip broscuta. Circulam pe banda a doua. Din dreapta veneau cei dinspre Grivitei, nu puteam sa trec pe banda intii. In spatele meu era un Mitsubishi cu numarul B-42-VGB. Soferul, tot o femeie, nervoasa ca merg incet, a depasit prin dreapta si a intrat direct in mine. Apoi a oprit.

Din partea dreapta a masinii a coborit apoi consilierul prezidential Dan Iosif”.

Ana Maria-Dalu sustine ca Dan Iosif s-ar fi aflat sub influenta bauturilor alcoolice, ca ar fi injurat-o si ar fi amenintat-o. “Culmea, tot Dan Iosif era cel suparat pe mine, parca eu intrasem intentionat in masina lor. Imi amintesc foarte bine ce mi-a zis apoi: “Soferita lu’ peste. Nu sint morti, nu sint raniti, am plecat de aici!””, ne-a relatat Ana Maria Dalu.

Ea sustine ca le-ar fi propus celor doi angajati ai Presedintiei sa mearga impreuna la sectia de politie, dar ca acestia au refuzat.

“M-a surprins reaua-credinta a lui Dan Iosif”

Ana Maria ne-a marturisit ca daunele materiale nu sint importante, dar s-a declarat revoltata de faptul ca cei doi au plecat de la locul accidentului. “Gestul in sine este de condamnat. M-a surprins rea-credinta lor”, spune Ana Maria. Dupa accident, femeia s-a dus la sectia de politie din Bucurestii Noi, la “Accidente usoare”, pentru a declara ce s-a intimplat.

Politia Capitalei si Brigada de Politie Rutiera ne-au confirmat ieri incidentul, in urma a nenumarate insistente. “In baza reclamatiei Anei-Mariei Dalu s-a intocmit proces-verbal de constatare. A doua zi, si Mirela Nistoroiu s-a prezentat la Sectia 21 Politie, semnalind faptul ca a acrosat o masina, in data de 25 iulie, pe Podul Grant.

Mirela Nistoroiu a fost amendata contraventional, pentru neasigurare la schimbarea benzilor de circulatie”, ne-a precizat Biroul de presa al Politiei Capitalei.

Amenda este cuprinsa intre 500.000 si 700.000 de lei.

“Am plecat pentru ca nu voiam sa fac circ”

Sefa de cabinet a lui Dan Iosif, Mirela Nistoroiu, ne-a infirmat ieri ca ar fi lovit intentionat masina VW.

“Dupa accident am tras pe dreapta, am simtit ca am acrosat-o. In loc sa-mi vorbeasca frumos si sa mergem la sectia de politie, Ana Maria Dalu mi-a spus: “Hai ca te-ai dat dracu!”.

In momentul ala mi-am dat seama ca nu are sens sa fac circ la sectia de Politie, la 11 noaptea, si m-am prevalat de un drept legal care il am, anume acela de a declara un accident fara victime in 24 de ore”, ne-a precizat sefa de cabinet a lui Dan Iosif.

Cit despre atitudinea consilierului prezidential, subordonata acestuia sustine ca “doar a coborit sa constate cum a fost accidentata masina”.

“Dan Iosif nu putea sa fie baut, deoarece a fost diagnosticat cu o boala destul de grava si nu are voie sa consume alcool. Nu a baut nimic si stiu ca doi ani nu mai consuma alcool”, ne-a declarat pe un ton ferm sefa de cabinet a consilierului prezidential.

Din punctul de vedere al politiei, cercetarea acestui accident este incheiata, fiind gasita vinovata sefa de cabinet a lui Dan Iosif, pentru neasigurare la schimbarea benzii de mers. Cit priveste faptul ca Mirela Nistoroiu ar fi intrat in masina condusa de Ana-Maria Dalu “cu intentie”, politia nu a mers mai departe.

“Daca se constata ca asa a fost, atunci se merge pe distrugere de bunuri si se ajunge la instanta; nu noi avem competenta sa stabilim. La instanta se poate dovedi daca intr-adevar a fost sau nu cu intentie, in baza administrarii de probe si a audierii martorilor. Daca este nemultumita, Ana Maria Dalu poate face plingere si la Parchet”, ne-au precizat politistii.

Ionel Stoica

Alina Grigore

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro