Sari direct la conținut

Nesimtirea incompatibililor

Obiectiv - Turda

Desi au fost declarati incompatibili, doi consilieri din Campia Turzii incalca legea si s-au prezentat la sedinta de adoptare a bugetului pe acest an.

Legea administratiei locale spune ca alesul trebuie sa renunte la functia detinuta inainte de a fi numit in cea care atrage starea de incompatibilitate in cel mult 15 zile de la numire. Nu e cazul, la Campia Turzii.

Dupa aproape 6 luni de la numirea in functie, situatia celor trei consilieri de la Campia Turzii aflati in incompatibilitate s-a lamurit. Prefectura Cluj a hotarat, la jumatatea lunii decembrie, ca doi din cei trei alesi suspectati de incompatibilitate trebuie sa aleaga intre cele doua functii.

Consilierii PSD Samoila Gal si Petru Pop (foto) trebuie sa renunte la una din cele doua calitati care creeaza starea de incompatibilitate. Samoila Gal este angajat la Primariei, iar Petru Pop este directorul Casei de Cultura „Ionel Floasiu”.

Oricum, consilierul Samoila Gal recidiveaza in ceea ce priveste incompatibilitatea. El a fost nevoit sa renunte, in legislatura trecuta, la calitatea de ales local exact pentru aceleasi motive. Atunci a preferat sa nu isi piarda locul de munca, adica de angajat al Primariei.

De pe lista prefectului lipseste un nume, cel al consilierei Dorina Sarmasan.

Nu cu mult timp in urma, in plenul Consiliului Local, a afirmat ca a primit o instiintare de la Prefectura ce atesta ca nu exista incompatibilitate intre functia de director, pe care o detine la unul din liceele din localitate, si cea de membru in forul legislativ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro