Sari direct la conținut

Nicolae Mischie si nepotul sau, cercetati intr-un nou dosar

Evenimentul Zilei

Cei doi sint implicati intr-o afacere a gardienilor publici

Fostul comandant al Corpului Gardienilor Publici Gorj, Spiridon Foanene, a fost trimis ieri in judecata pentru abuz in serviciu si instigare la fals in inscrisuri private. In acelasi dosar este implicat si nepotul fostului presedinte PSD al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, acuzat de instigare la fals.

De altfel, procurorii au decis continuarea cercetarilor si in privinta fostului lider pesedist, pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Potrivit rechizitoriului, Claudiu Constantin Negut, nepotul lui Nicolae Mischie, a luat legatura cu Spiridon Foanene pentru efectuarea unei compensari de trei miliarde de lei, pentru societatea Temiplast – MTSRL din Mihaiesti, Arges, fata de care Corpul Gardienilor Publici Gorj nu avea nici un fel de obligatii.

Compensarea s-a facut in urma solicitarii lui Ion Tanase, administrator la Temiplast, care trebuia sa achite catre rafinaria Arpechim Pitesti suma respectiva pentru a evita rezilierea unui contract. Ion Tanase a cerut unui angajat al societatii sa intocmeasca o factura prin care Temiplast devenea in mod fictiv furnizor de marfa al Corpului Gardienilor Publici.

Procurorii au mai retinut ca Spiridon Foanene a determinat-o pe fiica sa, Ana Lavinia Ochia, angajata in functia de contabil la institutia publica, sa inregsitreze in contabilitate factura fictiva. Acum, Corpul Gardienilor Publici mai are de recuparat peste un miliard de lei de la firma din Arges.

In rechizitoriu se mai mentioneaza ca Spiridon Foanene a sustinut mereu ca a fost supus la presiuni morale de catre Nicolae Mischie, care a insistat sa se realizeze compensarea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro