Sari direct la conținut

Noul film în care joacă Adrien Brody e atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră

HotNews.ro
Noul film în care joacă Adrien Brody e atât de lung încât spectatorii au primit o pauză de 15 minute la premieră
Adrien Brody alături de partenera sa Georgina Chapman la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, FOTO: Manfred Segerer / imago stock&people / Profimedia

Adrien Brody este din nou într-un rol care amintește, în parte, de cel din filmul „Pianistul”, care i-a adus Premiul Oscar. Însă „The Brutalist”, noul său film, durează atât de mult încât la premiera de la festivalul de la Veneția a fost difuzat cu o pauză de 15 minute pentru ca spectatorii să se poată ridică să se dezmorțească, relatează The Guardian.

„Cum faci dreptate poveștii de viață a unui evreu născut în Ungaria care a supraviețuit Holocaustului și a emigrat în SUA, unde a muncit pe brânci în sărăcie și umilință în urmărirea visului American?”, întreabă The Guardian.

Răspunsul lui Brady Corbet, regizorului The Brutalist, a fost un film care aduce o nouă însemnătate „lungului” din „lungmetraj”: durează 215 minute. Lungmetrajul despre povestea arhitectului László Tóth a avut premiera internațională duminică, la Festivalul de Film de la Veneția, unde a fost difuzat cu o pauză de 15 minute din cauza duratei sale.

Chiar dacă primele recenzii pentru film sunt absolut stelare, cu o rată a aprobării de 95% pe agregatorul Rotten Tomatoes, The Guardian amintește în aceste condiții că filmele care au o durată mai mare de două ore și jumătate au atras tot mai multe critici în ultimii ani, pe măsură ce numărul lor s-a înmulțit simțitor.

Un regizor apreciat a criticat recent filmele prea lungi

Inclusiv legendarul regizor Ridley Scott a vorbit despre acest subiect, afirmând într-un interviu acordat în noiembrie anul trecut că filmele atât de lungi îți provoacă „dureri de fund”.

„Când începi să te gândești ‘Dumnezeule mare’ și apoi zici ‘Cristoase, nu putem mânca pentru încă o oră’, atunci e prea lung”, a afirmat acesta. El consideră că filmele care trec de două ore sunt în general prea lungi.

Însă regizorul Brady Corbet și-a apărat emoțional noul film în timpul unei conferințe de presă pe care a ținut-o la Veneția, afirmând în lacrimi că The Brutalist a fost „un film incredibil de greu de făcut”.

„Sunt foarte emoționat astăzi fiindcă am lucrat la el timp de 7 ani și l-am simțit ca fiind urgent în fiecare zi timp de mai bine de un deceniu”, a declarat regizorul american în vârstă de 36 de ani. Corbet, care și-a început cariera ca actor, a jucat în ultimul său film în 2014 și de atunci a trecut în spatele camerei pentru alte două lungmetraje, în afară de The Brutalist: The Childhood of a Leader (2015) și Vox Lux (2018).

El a lucrat în ultimii 6 ani doar la The Brutalist, un film în care mai joacă Felicity Jones, Guy Pearce, Joe Alwyn și Isaach de Bankolé. Pentru Adrien Broady filmul va marca o revenire la o peliculă cu tematica Holocaustului după mai bine de două decenii.

Adrien Brody revine în rolul unui supraviețuitor al Holocaustului, unul care i-a adus Oscarul

Filmul său The Pianist din 2002, sub regia lui Roman Polanski, i-a adus Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal. La 29 de ani, el a devenit atunci cel mai tânăr actor care a câștigat Premiul Oscar la categoria respectivă.

Corbet spune despre The Brutalist că este un film care „face tot ceea ce ni se spune că nu este permis să facem”.

„Cred că este de-a dreptul ridicol să avem o discuție despre durată fiindcă este ca și când ai critica o carte care are 700 de pagini în loc de 100 de pagini. Am citit nuvele grozave și am citit capodopere mai lungi”, a adăugat el.

După difuzarea la Veneția el va fi prezentat și la Festivalul Internațional de Film de la Toronto ce urmează să înceapă peste câteva zile.

The Brutalist nu are deocamdată un trailer sau o dată de lansare în cinematografe pentru publicul larg, însă acest lucru nu este neobișnuit pentru lungmetrajele ținute pentru a avea premiera la marile festivaluri de film.

E foarte probabil ca data sau datele în care el va putea fi văzut de spectatorii din întreaga lume să fie dezvăluite în perioada următoare.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro