Sari direct la conținut

O noua victorie franceza in Turul Frantei

BBC

Francezul David Moncoutie a castigat detasat etapa a unsprezecea a Turului ciclist al Frantei, disputata pe 164 de kilometri intre Saint Flour si Figeac.

Plecat intr-o evadare la kilometrul 49 impreuna cu spaniolii Egoi Martinez si Juan Antonio Flecha, Moncoutie a demarat la 10 kilometri de sosire, iar companionii sai de evadare au ramas fara replica, trecand linia de sosire cu peste 2 minute intarziere.

Plutonul a sosit la Figeac cu o intarziere de 6 minute, ceea ce ii permite francezului Thomas Voeckler sa-si pastreze tricoul galben de lider al clasamentului general.

Principalii favoriti, americanul Lance Armstrong si germanul Jan Ullrich au sosit in acelasi timp cu Voeckler si au o intarziere in clasamentul general de 9 minute si 35 de secunde si resepctiv 10 minute si 30 de secunde fata de francez.

Vineri are loc prima etapa veritabila de munte, in Pirinei: Castelsarrasin – La Mongie, 197 de kilometri.

In program sunt doar doua catarari, dar ambele sunt de categoria I: Col d’Aspin, 1489 de metri, o catarare lunga de 12,3 kilometri cu un gradient de 6,5%, precum si ascensiunea finala catre statiunea montana La Mongie, lunga de 12,8 kilometri cu o inclinare medie de 6,8%.

Thomas Voeckler ramane lider al clasamentului general

In joc este tricoul galben al Thomas Voeckler, care va incerca pe pantele pireneene sa-si limiteze intarzierea fata de specialistii muntelui, ca Armstrong, Ullrich, Hamilton sau Mayo.

Este momentul in care clasamentul general ajunge la momentul adevarului.

Dar tanarul francez va fi imbracat tunica de aur timp de cel putin sase zile consecutiv si, cine stie, ar putea-o pastra si dupa prima etapa pireneeana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro