Sari direct la conținut

Otelul Galati a spulberat pe Dinamo Tirana cu 4-0

Prosport

important pentru calificarea mai departe in Cupa UEFA, invingind o echipa albaneza modesta care n-a aratat practic nimic. Otelul a facut un pas important pentru calificare in turul al doilea preliminar al Cupei UEFA.

Dupa cum au decurs pregatirile acestui meci, cu greve ale jucatorilor din ambele tabere, pe motive fianciare, nimeni nu-si inchipuia galopul de sanatate din prima repriza al galatenilor. Parca vrajiti de verdele gazonului de pe stadionul “Gheorghe Hagi”, in comparatie cu tapsanul pe care se antrenasera, “otelarii” au zburdat pe teren.

S-au temut degeaba

Inca din debutul partidei s-a simtit ca actualii jucatori de la Dinamo Tirana sint departe de predecesorii lor care scoteau sufletul reprezentantelor noastre in Cupa UEFA, ei alcatuind mai degraba o echipa modesta, de cel mult Divizia C de la noi.

In fapt, elevii lui Cirtu s-au instalat din primele minute pe terenul oaspetilor, iar primul gol al galatenilor a venit cit se poate de firesc, in urma unei lansari a lui Iacob catre Cristi Negru. Descatusati, fotbalistii dunareni au presat continuu, portarul albanez fiind nevoit sa mai scoata de trei ori pina la pauza balonul din propria poarta.

De remarcat, premiera inregistrata de fundasul Stefan Nanu, aflat la primul gol international inscris pentru o echipa romaneasca. Practic, in dreptul albanezilor ar merita consemnat doar de cite ori au trecut centrul terenului. Partea a doua a intilnirii nu si-a schimbat prea mult aspectul.

Totusi galatenii au parut multumiti cu scorul de pe tabela si nu s-au mai aruncat in atac, preferind sa conserve rezultatul. Astfel, oaspetii au iesit mai curajos in ofensiva, fara a pune in pericol poarta lui Cernea. Chiar daca au dominat copios si actul secund, jucatorii lui Cirtu nu si-au mai creat ocaziile din prima repriza.

Ei au parut ca se gindesc mai degraba la inceputul de sezon, meciul retur fiind, cel putin matematic, o simpla formalitate pentru calificare in turul urmator al Cupei UEFA.

Tribune dezolante

Primul meci international al sezonului s-a desfasurat pe un stadion cvasigol. Doar aproximativ 500 de spectatori au populat tribunele arenei “Gheorghe Hagi” din Constanta. Spectatorii de la malul Marii Negre nu au fost interesati de o partida din turul I preliminar al Cupei UEFA, in conditiile in care pe teren nu era echipa lor de suflet. Explicabil, intr-un fel, dar deloc scuzabil.

Nici macar fanii galateni nu au facut deplasarea la Constanta. Doar vreo suta de fideli ai “otelarilor” s-au incumetat la o deplasare de nici 200 km. In aceste conditii, intilnirea a semanat cu una de cel mult Divizia C, iar presiunea de care se temeau albanezii nu a existat.

Indemnurile crainicului stadionului, facute inaintea primului fluier, de a sustine din toate puterile echipa de la Dunare, “intrucit toti sintem astazi galateni si sa o facem cu fair-play”, au parut mai degraba ilare decit mobilizatoare”. (Catalin Anton)

Cristi Negru: “Pentru retur mai pregatim 2-3 goluri”

Atacantul galatenilor Cristi Negru a deschis scorul in meciul din prima mansa a Cupei UEFA cu Dinamo Tirana.

Ati jucat cu gindul la restantele financiare?

Cristi Negru: Am jucat si de foame, dar si pentru noi, si pentru Romania. Oricum avem promisiunea ca miine (nr. astazi), ne vom primi toti banii.

Pina la urma v-ati prezentat la meci!

Nu puteam sa nu jucam in aceasta partida. Nu l-am pacalit pe Boghici zicindu-i initial ca nu ne deplasam la Constanta, dar a trebuit sa ne luptam pentru drepturile noastre.

Ce va fi in Albania?

Pentru retur le mai pregatim 2-3 goluri.

Dinamovisti nemultumiti

Unul dintre oficialii veniti din capitala Albaniei, Tirana, s-a aratat nemultumit de starea jalnica a scaunelor de la banca tehnica. Albanezul a cerut cu insistenta o persoana care sa stearga scaunele, dar nu a primit nici un ajutor, oaspetii fiind nevoiti sa-si curete singuri banca de rezerve. (Sorin Ion)

Ambasada Albaniei, goala

Aproape tot staff-ul Ambasadei Albaniei la Bucuresti s-a mutat pentru o zi pe litoral, singurii care au ramas in capitala fiind o secretara si un paznic. Ambasadorul Leonidha Mertiri a luat loc impreuna cu familia la “oficiala”, unde a arborat steagul tarii sale.

Alaturi de acesti “suporteri” s-a asezat si presedintele galatean Nicolae Boghici, si “vicele” Vali Stefan. (Sorin Ion)

Viorel Tanase, capitan

Dupa ce a parasit formatia de la malul Dunarii, din postura de capitan, Viorel Tanase (foto), a revenit la Otelul in aceasta vara, preluind meritat, de la primul meci al acestui sezon, banderola de capitan al echipei. Mijlocasul Viorel Tanase a parasit acum aproape o jumatate de an echipa FC Arges, dupa o cearta cu tehnicianul pitestenilor, Ion Moldovan. (Sorin Ion)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro