Sari direct la conținut

Paramount, emblema Hollywood-ului, acceptă un acord de fuziune în valoare de 28 de miliarde de dolari

HotNews.ro
Elizabeth M.Daley, Steven Spielberg, Frank Price, George Lucas, C.L. Max Nikias si Summer M. Redstone (jos). Foto: VALERIE MACON / Getty images / Profimedia
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 05: Elizabeth M.Daley, Steven Spielberg, Frank Price, George Lucas, C.L. Max Nikias and Summer M. Redstone attend the Dedication of The Sumner M. Redstone Production Building at USC on February 5, 2013 in Los Angeles, California. Valerie Macon,Image: 153226061, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: VALERIE MACON / Getty images / Profimedia

Una dintre cele mai vechi companii de la Hollywood, Paramount Global, a fuzionat cu studioul de film independent Skydance Media, scrie BBC.

În cadrul acordului, preşedintele neexecutiv al Paramount, Shari Redstone, va vinde participaţia majoritară a familiei sale în cadrul companiei, într-o tranzacţie complexă care va avea ca rezultat o nouă firmă în valoare de aproximativ 28 de miliarde de dolari (21,9 miliarde de lire sterline).

Aceasta marchează sfârşitul unei ere pentru familia Redstone, al cărei şef, Sumner Redstone, a transformat un lanţ de cinematografe drive-in într-un vast imperiu media.

Pe lângă Paramount, grupul include reţelele de televiziune CBS, Comedy Central, Nickelodeon şi MTV.

„Speranţa noastră este că tranzacţia Skydance va permite succesul continuu al Paramount în acest mediu în schimbare rapidă”, a declarat Shari Redstone.

Potrivit companiei, canalele sale de televiziune au o acoperire globală de peste 4,3 miliarde de abonaţi în mai mult de 180 de ţări.

Fuziunea ar combina Paramount, casa unor filme clasice precum „Chinatown” şi „Breakfast at Tiffany’s”, cu partenerul său financiar pentru mai multe lansări importante recente, inclusiv „Top Gun: Maverick” şi „Star Trek Into Darkness”.

Conform acordului, Skydance va investi aproximativ 8 miliarde de dolari în Paramount, plătind inclusiv 2,4 miliarde de dolari pentru National Amusements, care controlează grupul.

National Amusements deţine doar 10% din acţiunile Paramount Group, dar deţine aproape 80% din drepturile de vot ale acestuia.

Paramount a declarat că se aşteaptă să încheie tranzacţia până în vara anului viitor.

Paramount Global îşi are originile în urmă cu peste un secol, de la înfiinţarea Paramount Pictures Corporation în 1914.

Studioul a realizat multe filme de succes, inclusiv „The Godfather”, „Star Trek” şi „Mission: Impossible”.

Dar gigantul de divertisment a avut dificultăţi în ultimul deceniu. Acţiunile Paramount Global au scăzut cu mai mult de 75% în ultimii cinci ani.

Skydance este deţinută de David Ellison, fiul lui Larry Ellison, care a fondat gigantul tehnologic american Oracle.

Anunţul a fost făcut după opt luni de negocieri în care Redstone a purtat discuţii cu o serie de potenţiali parteneri, inclusiv Sony şi firma de capital privat Apollo.

În aprilie, directorul executiv al Paramount, Bob Bakish, a părăsit compania după ce a intrat în conflict cu Redstone în legătură cu acordul planificat cu Skydance.

Tranzacţia are loc în contextul în care industria globală a divertismentului este transformată de revoluţia video-streaming-ului.

(news.ro)

INTERVIURILE HotNews.ro