Sari direct la conținut

Pirelli va construi o fabrica de anvelope in Oltenia

Gardianul

Compania Pirelli va incepe, in acest an, constructia unei fabrici de anvelope in apropierea orasului Slatina, investitia fiind in valoare de mai multe zeci de milioane de dolari, au declarat surse apropiate companiei italiene, citate de Mediafax. Firma a inceput deja operatiunile de cumparare a terenului necesar amplasarii fabricii, suprafata totala urmand sa atinga circa 50 de hectare.

La jumatatea lunii mai, presedintele Pirelli, Marco Tronchetti Provera, a anuntat ca firma este interesata sa-si extinda activitatile din China si Europa de Est si a rezervat fonduri de 870 milioane de euro pentru investitiile din urmatorii trei ani. Producatorul italian este prezent in acest moment in Romania doar cu activitati comerciale, desfasurate prin mai multi importatori.

Compania doreste sa inceapa si productia de cord metalic, intentionand sa cumpere societatea Cord Buzau de la firma bulgara EP Commerce Ood, si sa investeasca circa 10 milioane de euro. Dintre marii producatori de anvelope la nivel mondial, in Romania detin capacitati de productie firmele Continental si Michelin.

Grupul francez a cumparat, in vara anului 2001, de la grupul Tofan, fabricile Silvania Zalau si Victoria Floresti, precum si firma de resapare Tofan Recap si o serie de depozite si puncte de vanzare, formand societatea Michelin Romania.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro