Sari direct la conținut

Piturca demisioneaza de la Steaua

Prosport

Cu patru zile inainte de debutul in noul sezon, Victor Piturca si Gigi Becali au avut un schimb dur de replici, antrenorul amenintind cu demisia. Prietenia dintre Gigi Becali si Victor Piturca se credea ca este una de neclintit. Lipsa rezultatelor a dus insa la animozitati intre cei doi, cele mai cunoscute fiind acelea dupa meciurile cu Dinamo, atit din tur, cit si din retur.

Ieri insa, ambii s-au intilnit sa discute despre aducerea unui jucator pentru a-l suplini pe Tiberiu Curt, fotbalist care a iesit din circuit pentru opt luni din cauza unei accidentari la genunchiul sting. “Mai vreau un jucator”, i-ar fi spus Piti intr-un mod amical, moment in care Gigi a luat foc, totul degenerind intr-un scandal in toata regula.

“Ti-am adus pe cine ai vrut tu, si uite unde sintem. Pe cine mai vrei? Nu mai luam pe nimeni. Astia sint, cu astia defilam. M-am saturat de compartimentele tale descoperite”, i-a raspuns latifundiarul din Pipera.

“Ce cauta Paduret la Steaua? Ienei e mai antrenor ca tine, desi e batrin si sarac lipit pamintului”, a continuat tirada patronul, moment in care s-a interpus presedintele executiv Mihai Stoica. “Gigi, n-ai dreptate”, gest care poate insemna multe. Cunoscut ca fidel sustinator si aparator al lui Becali, Meme a sarit pentru Piturca.

Alaturi de Piti, Gigi si Meme, la discutie au mai asistat si vicepresedintele PNG, Emil Tokacs, dar si consilierul patronului ros-albastrilor, Dan Pavel. Gigi a tacut, dupa care antrenorul a amenintat ca isi va prezenta demisia de la cirma ros-albastrilor, si a plecat. Vechile animozitati au iesit acum la iveala, Victor Piturca fiind si motivul relatiei incordate intre verii Ioan si Gigi Becali.

Din surse demne de incredere, Piti ar avea o oferta din Arabia Saudita si, conform ultimelor evenimente, ar fi tentat sa-I dea curs.

„Nu pot sa comentez. Conferintele de presa sint programate martea si vinerea, nu azi. Imi pare rau”

Victor Piturca

Ce i-ar fi reprosat Gigi lui Piti

– Ca i-au fost adusi fotbalisti pe banda rulanta, dar titlul n-a mai sosit in Ghencea de mult timp

– Ce cauta la Steaua mijlocasul Romeo Paduret

– Ca rezultatele lipsesc cu desavirsire

– Ca a declarat cu o zi in urma ca mai trebuie adusi la echipa citiva jucatori

Ce i-ar fi reprosat Piti lui Gigi

– Ca nu i-a returnat o suma importanta de bani, dupa unele surse circa 400.000 de dolari, bani pe care antrenorul o avea de recuperat

– Ca nu-i aduce un fundas central in locul accidentatului Tiberiu Curt

– Ca in scandalul drepturilor de televiziune ar fi stricat relatia de buna prietenie cu Mitica Dragomir, un apropiat al ros-albastrilor

– Faptul ca patronul intentiona sa reduca salariile principalilor colaboratori ai tehnicianului: Stefan Iovan, Gabi Boldici si Romeo Popescu

A recunoscut diferendul

Imediat dupa meciul test cu FC Mogosoaia, jucatorii Stelei au descins la Marriott unde au discutat pret de o ora cu patronul Gigi Becali pe seama subiectului Piturca. “Baietii au venit la mine si m-au anuntat ca Piturca vrea sa demisioneze. Eu nu stiam de asta!”, a spus Becali la final. Dupa care a adaugat: “Adevarul trebuie spus, sa stie suporterii.

Eu i-am zis lui Piti ca Paduret nu mai e jucator de Steaua, ca ia 60.000 de dolari pe an degeaba, iar el nu a vrut sa se desparta de jucator. Pina acum nu m-am bagat in treburile echipei, insa mi-am zis ca acum e cazul, pentru ca sint banii mei in joc. L-am chemat pe baiat, i-am dat 8.000 de dolari si i-am spus sa plece.

Asta-i viata! Apoi, eu am vrut ca numele de pe tricouri sa fie scrise cu galben. I-am zis ca am intrat si eu in politica si ca ar fi bine sa reunesc pe tricoul Stelei culorile tricolorului. N-a vrut!”.

La final, stelistul a precizat ca, in cazul in care Piturca nu se va prezenta la antrenamentul de azi, de echipa se vor ocupa Dorinel Munteanu si Iovan, dupa care jucatorii isi vor alege prin vot noul antrenor. (Iulian Valvoiu, Marian Bratu)

Principalul motiv: restantele banesti

Surse demne de incredere sustin ca cei din staff-ul tehnic al ros-albastrilor n-a mai fost platit de citeva luni si acestia s-ar fi rasculat. In plus, Gigi voia sa le micsoreze contractele, fapt care a degenerat intr-o razmerita.

Angajatii clubului erau tratati cu dispret de Gigi, si acestia erau in urma cu salariile, pe care Becali uitase sa le mai plateasca, spunind ca are nevoie de dolari pentru partid, nu pentru ei.

Lacatus, in pole-position

Cel mai vehiculat nume pentru inlocuirea lui Victor Piturca este Marius Lacatus (foto). “Fiara” are avantajul de a fi cistigat zece titluri de campion cu formatia ros-albastra, din postura de jucator, fiind perceput ca un stelist pursinge. Desi tocmai a semnat un contract cu FRF, nu va intimpina nici o problema daca va fi contactat de oficialii din Ghencea.

Alte nume, toate libere de contract, mai sint: Basarab Nica Panduru, Mihai Stoichita si Emeric Ienei, ultimul fiind cel mai titrat tehnician din istoria gruparii din Ghencea. “Gigi e un nebun frumos, care a investit financiar mult in fotbal. Piturca a facut la fel pe partea tehnica.

Ii apreciez pe amindoi, si e pacat ca s-a ajuns aici”, a afirmat antrenorul care a cistigat Cupa Campionilor Europeni. mihai.calin@prosport.ro

doru.gheorghiu@prosport.ro

daniel.nazare@prosport.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro