Sari direct la conținut

PNA a trimis justitiei 2.600 de dosare in doi ani

Curierul National

Parchetul National Anticoruptie a inaintat justitiei, in doi ani de existenta, 2.600 de cazuri de coruptie, in care au fost implicati ministri, secretari de stat, magistrati, politisti, vamesi sau oameni de afaceri, care au pagubit statul cu circa 500 de milioane de euro, reiese din bilantul PNA.

De la infiintare, procurorii PNA au inregistrat 3.500 de dosare de coruptie si au solutionat 2.600 de cazuri, in 25 la suta dintre acestea fiind implicate persoane cu functii de conducere, de control sau cu alte functii importante.

Intr-un numar de 295 de dosare au fost trimisi in judecata o mie de inculpati, instantele hotarand deja condamnarea intr-o treime dintre cazuri. Prejudiciul cauzat statului de cei pe care procurorii anticoruptie

i-au deferit justitiei a fost evaluat la peste 500 de milioane de euro, anchetatorii investigand, in prezent, faptele unor persoane care au produs pagube de peste un miliard de euro.

PNA a trimis in judecata patru ministri, patru secretari de stat, doi consilieri din cadrul Secretariatului General al Guvernului, un consilier din cadrul Ministerului Integrarii Europene, un director al Agentiei SAPARD, sapte judecatori si procurori, doi primari de orase si peste 150 de oameni de afaceri.

De asemenea, au fost deferiti justitiei un fost magistrat asistent al instantei supreme, 167 de cadre ale Ministerului de Interne, 18 vamesi, sapte comisari ai Garzii Financiare, trei generali de armata si 27 de subofiteri, ofiteri si ofiteri superiori ai M.Ap.N.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro