Sari direct la conținut

Populatia s-a imprumutat cu 1,9 la suta mai mult decat in martie

Adevarul

Sumele imprumutate de populatie de la banci au crescut cu 1,9 la suta (in termeni reali) in aprilie, fata de luna anterioara, dar ritmul de creditare a fost net inferior comparativ cu luna martie, informeaza Banca Nationala. Potrivit datelor furnizate de BNR, la sfarsitul lunii aprilie, creditele acordate populatiei depaseau de trei ori volumul economiilor romanilor: peste 333.

000 de miliarde de lei, fata de economii de aproape 111.000 de miliarde. Dupa boom-ul de anul trecut, cand imprumuturile catre populatie s-au triplat, elanul creditarii pare sa se fi domolit. De la inceputul anului, rata lunara de crestere a creditelor a fost, in medie, sub 2 la suta, exceptie facand luna martie, cand cresterea a fost de 3 la suta in termeni reali.

Luna aprilie intareste tendinta de orientare a populatiei catre creditele in valuta, a caror crestere a fost de doua ori mai mare decat cea a imprumuturilor in lei: 3,2 la suta fata de 1,6 la suta. In privinta economiilor, acestea au crescut intr-o luna cat pentru doua: 3,3 la suta in aprilie, fata de o medie lunara de 1,45 la suta in aprilie 2003-aprilie 2004.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro