Sari direct la conținut

Prima confruntare televizata dintre Bush si Kerry

Evenimentul Zilei

Bush si Kerry se infrunta in direct in fata a 200 de milioane de alegatori.

Aflat constant inaintea presedintelui Bush in sondajele de opinie in cursul ultimei luni, John Kerry, in virsta de 60 de ani, are acum ocazia de a scapa de eticheta de persoana moale si inconstanta pe care tabara republicana a reusit sa i-o aplice.

Potrivit unui sondaj de opinie publicat marti de Institutul Pew, Bush e creditat in prezent cu 48a din intentiile de vot, fata de 40a cit a primit Kerry.

Polemici ascutite

In ultimele zece zile, Kerry si-a intensificat atacurile impotriva politicii administratiei Bush privind razboiul din Irak si lupta impotriva terorismului, afirmind ca “deciziile nepotrivite ale presedintelui Bush au facut din America o tara mai putin sigura”.

Presedintele Bush, la rindul sau, si-a reiterat “fermitatea” in lupta impotriva terorismului si a prezentat Irakul drept o tara care se afla pe calea democratiei.

Dezbaterea este “destul de greu de pregatit pentru ca John Kerry isi schimba tot timpul parerea in legatura cu razboiul impotriva terorismului”, a declarat luni George W. Bush, in opinia caruia John Kerry “poate sa isi petreaca 90 de minute pentru a se confrunta cu el insusi”.

John Kerry a ripostat denuntind un umor prost plasat. “In momentul in care soldatii americani sint expusi la pericole, opinia publica din America nu doreste sa auda glumele presedintelui, ci doreste sa cunoasca adevarul”, a mai subliniat el.

Campanie cu nabadai

Deocamdata, din batalia dintre Bush si Kerry au evident de profitat producatorii de obiecte promotionale si artizanale, imaginatia si vinzarile acestora fiind stimulate de competitia pentru fotoliul prezidential de la Casa Alba.

Obiectele care au legatura cu campania electorala se vind foarte bine, printre cele mai cautate asemenea produse fiind “George la cutie”, papusa care sare la intonarea imnului prezidential (30$), papusa vorbitoare Bush, care spune fraze din discursurile presedintelui, la acelasi pret, sau condimentul “W-Ketchup”, replica republicanilor la sosurile “Heinz”, a

caror “mostenitoare” este sotia candidatului democrat John Kerry.

De foarte mare succes se bucura si cartile de joc de 10 $ cu “Cei mai putin cautati din America”, pe care figureaza la loc de cinste presedintele Bush si vicepresedintele Dick Cheney, ca si calendarul “Babes Against Bush”, cu sloganul “13 femei frumoase impotriva unui presedinte hidos”, care costa 11 $.

La rindul lor, pro-democratii au pus in vinzare o papusa “prezidentiala” de 15 $, care, daca este apasata, rosteste fraze ca “Hei, Saddam, uite o arma de distrugere in masa”, urmata de un fisiit elocvent, ca si saculetul de box George W. Bush, pe care este imprimata figura presedintelui republican, prevazuta cu o pereche de urechi supradimensionate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro