Sari direct la conținut

Propus de PRM, Popeanga renunta sa faca parte din CA al BNR

Adevarul

Dupa doar doua zile de la avizarea unui nou Consiliu de Administratie al BNR de catre Comisiile parlamentare de buget, finante, candidatul PRM, Petre Popeanga, refuza functia de membru.

„N-am renuntat la postul de vicepresedinte al Curtii de Conturi, unde mandatul imi expira in 2008. Voi renunta doar daca primesc o functie executiva in CA-ul BNR. Sunt un om activ, caruia ii place sa munceasca, nu pot sa merg o data pe saptamana la sedintele de la BNR, precum pensionarii”, a declarat Popeanga.

Nemultumit de faptul ca Petre Popeanga nu a obtinut functia de viceguvernator, PRM a solicitat Biroului Permanent inlocuirea acestuia cu Maria Ene. De profesie economist, cu o experienta de noua ani in domeniul bancar, Ene a fost audiata de cele doua comisii.

Pentru a vota noul candidat propus de PRM pentru CA-ul BNR, Comisiile de buget, finante se vor reuni luni, 27 septembrie. Acestea vor face un raport suplimentar, care va fi prezentat Plenului Parlamentului in prima sedinta de saptamana viitoare pentru a aproba noua conducere a Bancii Nationale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro