Sari direct la conținut

PUNR vrea fuziune cu PSD

Ziua

Biroul Permanent Largit al PUNR a decis la sfarsitul saptamanii trecute la Targu-Mures, sa faca o alianta cu PSD, desi liderul national al PUNR, Mircea Chelaru, s-a inteles inaintea sedintei cu Gigi Becali in privinta unei fuziuni prin absorbtie cu Partidul Noua Generatie. Intalnirea lui Chelaru cu Gigi Becali a avut loc in aceeasi zi, inaintea sedintei Biroului Permanent Largit.

Dupa intalnire, Becali a plecat spre Bucuresti, iar Mircea Chelaru s-a dus la sedinta Biroul Permanent Largit, care a supus la vot propuneri de aliere a partidului cu cinci partide: PSD, PRM, PNG, PNL si PD. Castigator a iesit PSD, cu 22 din cele 39 de voturi exprimate, urmat de PNG. Pentru fuziunea PUNR cu partidul lui Becali au votat doar 12 membri.

Surprinzator este faptul ca nu a existat vreo negociere anterioara cu PSD in acest sens, conform Mediafax. Membrii BPL ai PUNR au mai stabilit, in urma votului, ca partidul va avea liste comune cu PSD la alegerile parlamentare.

Dupa decizia liderilor PUNR, Mircea Chelaru s-a declarat satisfacut, afirmand ca partidul sau „doreste o reconciliere cu UDMR si doreste sa controleze din interiorul PSD relatia social-democratilor cu maghiarii”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro