Sari direct la conținut

Radio-amatorii din Romania vor avea un indicativ de apel special la Jocurile Olimpice

Agora News

Radio-amatorii din Romania care vor participa ca spectatori la Jocurile Olimpice de la Atena pot utiliza un indicativ de apel special, care este acordat de Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor din Grecia si va fi valabil in intervalul 1 august – 15 septembrie 2004.

Indicativul de apel special consta in utilizarea emblemei J42004 ca prefix, urmata de indicativul de apel al persoanelor care poseda licenta. Acestea vor avea dreptul sa utilizeze ca sufix al configuratiei indicativului de apel o combinatie de pana la 3 litere ale alfabetului latin, la alegere, care va inlocui indicativul de apel inscris in licenta.

De acest indicativ de apel special pot beneficia atat persoanele care detin o licenta de operare pentru statii wireless de radio-amatori compatibile cu recomandarea T/R 61-01 a CEPT, cat si cele care poseda o licenta acordata de Australia, Canada, Cipru, Elvetia si SUA, state care au semnat un acord bilateral cu Grecia.

Posesorii celor doua tipuri de licente amintite nu trebuie sa depuna la Autoritatea din Grecia o nota scrisa privind prezenta acestora pe teritoriul elen, nici configuratia exacta a indicativului de apel special pe care intentioneaza sa il foloseasca, exceptie facand radio-amatorii straini care nu se incadreaza in niciuna dintre cele doua categorii, acestia din urma avand obligatia de a de a urma

procedurile amintite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro