Sari direct la conținut

Ramzan Kadîrov răspunde zvonurilor despre problemele de sănătate: „Doctorii spun că am corpul unui tânăr”

HotNews.ro
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Întrebat de urmăritorii lui despre cum se simte, el a afirmat pe platforma VKontakte, cunoscută ca Facebook-ul Rusiei, că starea lui de sănătate „este una bună”, conform Politico

Kadîrov, unul dintre aliații cheie ai președintelui Vladimir Putin, a răspuns într-un live făcut pe platforma de socializare rusească, VKontakte, întrebărilor și zvonurilor privind problemele de sănătate cu care se confruntă. „Doctorii spun că am corpul unui tânăr”, a spus el, în timpul unei plimbări de seară. 

„Dacă pot să cânt, înseamnă că sunt viu”, a glumit Kadîrov, care începuse videoclipul live cântând. „Sănătatea mea este bună, trec prin reparații minore la fiecare trei luni, iar la fiecare șase luni prin reparații majore”.  

La începutul acestei luni, Kadîrov a susținut că merge la controale medicale la fiecare trei luni și că singura problemă pe care o are este „o ușoară deficiență de vitamina D”. Ulterior, acesta a arătat imagini cu el în care făcea flotări.

În septembrie 2023, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a relatat că liderul cecen se află în stare critică din cauza unei boli. 

„Există informații conform cărora criminalul de război Kadîrov este în stare gravă – bolile sale existente s-au agravat și i-au provocat o stare foarte gravă. Este bolnav de mult timp”, a spus atunci purtătorul de cuvânt al SBU.

De asemenea, în aprilie, publicația independentă rusă Novaia Gazeta a scris că liderul cecen Ramzan Kadîrov este grav bolnav, suferind de o afecțiune pancreatică ce nu poate fi vindecată, un lucru care reprezintă un mare motiv de îngrijorare pentru oficialii din jurul său.

Ziarul a precizat că liderul cecen a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019. Atunci, Kadîrov nu a făcut niciun secret din faptul că a fost nevoit să-și ia un concediu, invocând că este „temporar inapt pentru muncă”.

În octombrie, Kadîrov a dispărut din ochii publicului, iar canalele ruse de pe Telegram au relatat că starea de sănătate a liderului cecen era precară, posibil din cauza otrăvirii sale, fapt negat ulterior de un consilier al liderului cecen.

Potrivit ziarului, Kremlinul nu numai că este la curent cu starea lui Kadîrov, dar a elaborat încă din septembrie anul trecut un scenariu pentru înlocuirea liderului cecen.

Potrivit publicației, Apti Alaudinov, șeful forțelor speciale cecene, recent numit adjunct al șefului Direcției principale pentru activități militare și politice a Ministerului Apărării, se pregătește să-l înlocuiască pe Kadîrov.

 

INTERVIURILE HotNews.ro