Sari direct la conținut

Rapid invinge pe nou promovata Poli Iasi

Prosport

Condusi din start, iesenii nu au reusit sa egaleze decit o data, portarul giulestean salvind victoria oaspetilor. Iasiul a facut cunostinta cu Divizia A intr-un mod nefericit. Desi s-au zbatut mult, elevii lui Simionas nu au resit sa fie nici macar egalii unor adversari care i-au dominat tactic pe intregul parcurs al intilnirii.

Cel putin la fel de viclean ca tatal sau, Lucescu jr a temporizat cit a putut, invitind echipa-gazda sa atace. Iar pe contraatac, arma preferata de tehnicianul giulestean, visiniii au creat deseori panica in careul lui Arcanu.

Totusi, pina la deschiderea scorului, primele doua situatii de gol au apartinut moldovenilor, ambele irosite de Onofras, care, in minutul 12, nu a ajuns la o minge ce-i fusese pusa pe tava de Bogdanovic, iar in minutul 23 a trimis cu capul peste poarta centrarea lui Bilba.

De partea cealalta, prompt, Ilyes s-a desprins usor din marcaj si a fructificat simplu, cu capul, centrarea lui Sabin Ilie (25). Degeaba au replicat gazdele prin Bilba, care a restabilit egalitatea doua minute mai tirziu. Arcanu s-a pierdut cu firea si, in minutul 32, l-a facut mare pe Sabin Ilie, scapind nepermis mingea in plasa.

Un minut mai tirziu, Stancu putea duce scorul la 1-3, dar sutul sau a nimerit doar transversala.

Dolha, magistral

Finalul de meci a fost apoteotic. Dupa ce sutul din lovitura libera al lui Tinel Petre a trecut milimetric pe linga poarta giulesteana, fundasul a avut in minutul 85 egalarea in virful bocancului. Nu s-a concentrat insa suficient si i-a dat ocazia lui Dolha sa pareze penalty-ul.

A mai ratat, monumental, in minutul 89, Pacurar, de vina fiind acelasi Dolha, care s-a intins ca o pantera, ucigind si ultima speranta a gazdelor. Rapidul porneste lansat, in timp ce deasupra Iasiului s-au adunat, deja, nori negri.

Sabin: “Am fost echipa mai buna”

Sabin Ilie (foto) a ratat cu poarta goala de la patru metri, a inscris, iar dupa joc a recunoscut cu fair-play decizia lui Corpodean, cind acesta a dictat 11 metri pentru Poli.

Chiar daca Emilian Dolha poate fi considerat eroul meciului, colegul sau Sabin Ilie are meritul de a fi inscris golul de trei puncte al giulestenilor. Si nu numai atit, contributia lui in ofensiva, in cele 90 de minute, fiind decisiva.

Sabin, ati cistigat cu sansa?

Sabin Ilie: Se poate spune si asa. A fost greu, dar eu spun ca am meritat victoria. Am fost totusi echipa mai buna.

Ai ratat de la patru metri, cu poarta goala…

Se mai intimpla. Bine ca am inscris dupa doar citeva minute.

Ai fost usor iritat in timpul jocului?

Cred ca se cauta mereu un astfel de jucator. Nu am fost eu acela astazi.

A fost 11 metri pentru Iasi?

Da, a fost penalty. Nu cred ca ar fi dat degeaba Corpodean.

Ti-a fost teama in final ca veti scapa victoria?

Da, dar de aceea este fotbalul frumos. Rapidul a fost mai motivat si din aceasta cauza a cistigat.

Macel la portile de acces

Oameni calcindu-se in picioare, geamuri sparte, tipete, nervi si blesteme. Tacim in toata regula. Ahtiati sa-si vada favoritii ajunsi dupa noua ani de exil in esaloanele inferioare, in lumina reflectoarelor primei divizii, iesenii au luat cu asalt stadionul “Emil Alexandrescu” inca de la primele ore ale diminetii.

Necazul a cazut pe capul acelora care nu au avut inspiratia sa se grabeasca. Cu jumatate de ora inaintea debutului partidei, ce era la cele sase porti de acces in incinta stadionul aducea perfect cu vestitele “nebunii” de dinainte de ‘89, de la alimentare. Multi suporteri ai echipei-gazda, desi isi achizitionasera din timp legitimatii, au ramas pe dinafara.

“Nu se mai poate intra, stadionul este suprasolicitat”, raspundeau impasibili oamenii de ordine. (Marius Mihalcea)

S-au gasit Bilete false

Aproximativ o mie de suporteri ieseni au ramas pe dinafara, desi aveau cumparate bilete sau erau posesori de abonamente. “Avem cunostinta ca s-au vindut pentru acest meci un numar de bilete false similar cu cel al oamenilor care nu au mai putut intra pe stadion”, a spus presedintele Consiliului de Administratie al clubului gazda si primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita.

Imediat dupa incheierea jocului a fost declansata o ancheta, principalul suspect in acest caz fiind unul dintre cei doi lideri ai galeriei Politehnicii. (Marius Mihalcea)

Fratie intre Rapid si Spartak

Rapidul si-a prezentat ieri la Crowne Plaza noul sponsor. Giulestenii vor fi sponsorizati de LukOil pe o perioada mai mare, in care echipa din Grant va primi o suma constanta, in jur de 500.000 de $.

Prezent la conferinta, presedintele Dinu Gheorghe a declarat: “Este un moment important, vom incepe o colaborare cu firma care ne-a sprijinit din 2000, dar de astazi devine sponsor principal”. Patronul giulestenilor, George Copos, afirma ca in urma colaborarii cu firma ruseasca, sponsor al formatiei Spartak Moscova, se vor stringe relatiile intre cele doua echipe.

“Rapid si Spartak vor organiza impreuna meciuri caritabile, partide de verificare”, a conchis Copos. (Daniel Vlad)

Copos il contesta din nou pe Mitica

George Copos a afirmat ca a depus ieri la Tribunalul Bucuresti o contestatie prin care clubul Rapid ataca legitimitatea contractului incheiat intre LPF si Telesport, sustinind ca echipele din Divizia A primesc prea putini bani din drepturile de televizare. “La noi, la Rapid, suma primita din aceste drepturi nu acopera nici 10% din buget, ceea ce este inacceptabil”, a declarat Copos.

(Daniel Vlad)

ProSport a “innebunit” Iasiul

Startul lui Poli in primul esalon dupa noua ani de anonimat in “B” si in “C” a produs ieri o adevarata isterie in Copou. Desi biletele pentru meciul Poli Iasi – Rapid s-au pus in vinzare incepind cu ora 13:00, la prima ora a diminetii fanii moldoveni au luat cu asalt chioscurile de ziare pentru a cumpara cotidianul, care le permitea accesul la tribuna special amenajata.

La ora 9:00, nici un ziar ProSport nu se mai gasea pe tarabe. (Narcis Pohoata, Iasi) marius.mihalcea@prosport.ro

Spectacol cu autogoluri

Clujenii si timisorenii au oferit un meci agreabil la debut, pigmentat insa cu stingaciile fundasilor, care au marcat de doua ori in propriile porti spre disperarea celor doi tehnicieni. Emotiile (re)debutului pe prima scena i-au facut pe clujeni sa joace cu teama primele minute ale partidei, insa Fortuna a fost de partea lor la doua actiuni periculoase ale oaspetilor.

Mai intii, Piglisan s-a opus cu succes la patrunderea lui Bad (6), pentru ca un minut mai tirziu voleul lui Silvasan din 12 metri sa ocoleasca de putin cadrul portii clujene. Scapati de trac, oamenii lui Sunda au pus stapinire pe joc si au deschis scorul la prima bilba a defensivei banatene.

Turcu a batut un corner de pe stinga, fundasii lui Titi au respins tot la el, acesta a trimis din nou in fata portii si Bruncevic a impins in plasa, cu capul, de la patru metri. Sirbul a fost la citiva milimetri de dubla, insa sutul sau, deviat de Angheluta, a nimerit bara (26).

Oarecum contrar cursului jocului, Poli a egalat, prin timisoreanul lui CFR, Goia, care a intervenit gresit la o minge spre care se indrepta si portarul Piglisan. Si totusi, Clujul putea intra in avantaj la cabine, insa Grigore a parat providential la sutul puternic, pe coltul scurt, expediat de Turcu (41).

Dominare banateana dupa pauza

Timisoara a dominat si in startul reprizei secunde, ineficient insa, pentru ca Silvasan si-a batut joc de o centrare excelenta a lui Oprea, trimitind pe linga bara, din 10 metri (56). Treptat meciul s-a stins, indreptindu-se spre o remiza oarecum echitabila. Inspirat, Sunda l-a introdus pe teren pe Roszel, iar terenul a inceput sa se incline catre poarta lui Grigore.

N-a marcat insa Roszel, ci fundasul Angheluta, care a trimis cu capul in propria poarta o minge centrata de Bozdog. Spre final, Titi l-a introdus pe Balauru, insa mai aproape de gol au fost tot gazdele, prin Gosa, al carui sut a trecut peste poarta.

„N-a fost un meci spectaculos. Cu mai multa atentie, il puteam termina cel putin 1-1. O remiza ar fi reflectat mai exact situatia din teren”

Dumitriu Dumitriu, antrenor Poli Timisoara

„Nu-l inteleg pe domnul Dumitriu cind vorbeste de ghinion. Noi, la 1-0, n-am avut ghinion, cu autogolul lui Goia? Cred ca azi am aratat ca vrem si meritam sa jucam in prima liga”

Aurel Sunda, antrenor CFR Cluj

Invazie viola sub Feleac

Intiia aparitie a formatiei din Gruia pe prima scena, dupa 28 de ani, nu a stirnit un interes pe masura asteptarilor, poate si pentru ca echipa iubita mai mult la Cluj este divizionara B Universitatea. Cu toate acestea, mai bine de 8.000 de spectatori au luat loc in tribuna si in peluza micutului si cochetului stadion din cartierul Gruia. Intre ei, si in jur de 1.

000 de timisoreni, majoritatea acestora ajungind la Cluj cu acceleratul Timisoara-Iasi. De asemenea, destui banateni au facut deplasarea la meci cu masinile personale, soseaua dinspre Oradea fiind mai aglomerata ca de obicei. In aceste conditii, Commando Viola a dominat fondul sonor pe stadion, replica suporterilor feroviari fiind apatica, chiar si in momentele in care CFR era la cirma disputei.

(Calin Todorescu)

4-1 la noutati

In unsprezecele de start al gazdelor si-au gasit loc patru dintre cei zece jucatori transferati in intersezon. Este vorba de fundasul Jula, mijlocasii Panin, Marginean si atacantul sirb Bruncevic. Asa cum a promis inca din primele zile de la sosirea lui la CFR, Bruncevic, fost golgeter la NK Zagreb, a marcat si un gol.

In schimb, la Poli, a aparut un singur jucator nou la start, ex-braileanul Nicolita. (Calin Todorescu)

Prima de 18 milioane de lei

Victoria impotriva lui Poli va fi rasplatita de Paszkanyi Arpad, patronul lui CFR Cluj, cu cite 18 milioane de lei pentru fiecare jucator. “Am convenit cu antrenorul Sunda si cu jucatorii sa premiem fiecare punct cistigat acasa cu sase milioane de lei.

In deplasare, un punct va fi rasplatit cu opt milioane”, a dezvaluit, la final, omul de afaceri clujean, cel mai tinar patron din Divizia A. (Calin Todorescu, Cluj)

Sunda, aplaudat de ambele galerii

La finalul jocului, antrenorul Aurel Sunda a fost rasfatat cu aplauze de ambele galerii. Mai intii l-au aplaudat clujenii, multumindu-i pentru prima victorie pe care le-a oferit-o in Divizia A dupa 28 de ani. Apoi l-au salutat si fanii Timisoarei, care nu au uitat ca Sunda este unul de-al lor. Politicos, tehnicianul echipei-gazde si-a scos sapca in fata suporterilor veniti de pe Bega.

(Calin Todorescu, Cluj)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro