Sari direct la conținut

Rapperul american Fatman Scoop a murit, după ce s-a prăbușit pe scenă

HotNews.ro
Fatman Scoop a murit / FOTO: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Fatman Scoop a murit / FOTO: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Rapperul american Fatman Scoop a murit, a anunțat managerul său sâmbătă, după ce artistul în vârstă de 53 de ani s-a prăbușit pe scenă în timpul unui concert cu o zi înainte, relatează AFP.

Cunoscut pentru melodiile sale „Be Faithful” și „It Takes Scoop”, rapperul cânta în Hamden, Connecticut (nord-estul Statelor Unite), când s-a prăbușit pe scenă și a fost transportat de urgență la spital, unde medicii nu au reușit să-l resusciteze, potrivit mai multor mass-media americane. 

Acestuia i s-a făcut masaj cardiac în timp ce acesta era încă pe scenă, potrivit unui videoclip al evenimentului obţinut de site-ul de ştiri TMZ.

„Cu inima grea anunț moartea lui Isaac Freeman III, cunoscut profesional ca Fatman Scoop”, a scris managerul său, Birch Michael, pe Facebook.

„M-ai învățat să fiu omul care sunt astăzi, te iubesc Scoop. Mulțumesc foarte mult pentru tot ce mi-ai oferit”, a adăugat el în mesajul său, însoțit de o fotografie a rapperului.

Regina hip-hopului, Missy Elliott, i-a adus un omagiu lui Fatman Scoop, scriind pe X: „Impactul tău este URIAȘ și NICIODATĂ nu vei fi uitat”, a spus ea, în timp ce a subliniat că vocea artistului și energia sau au contribuit la multe melodii care au făcut mulți oameni fericiți timp de peste două decenii.

https://twitter.com/MissyElliott/status/1829911042555547732

În 2018, Fatman Scoop s-a trezit pentru scurt timp în centrul unei controverse din Australia, când prim-ministrul de atunci Scott Morrison a postat pe Twitter un videoclip al piesei „Be Faithful”.

Ales creștin conservator și evanghelic, Scott Morrison și-a șters postarea după ce a primit critici la adresa versurilor rapperului, considerate nepotrivite pentru Parlamentul australian.

„Este destul de evident că nu este o melodie din playlistul meu”, a glumit apoi el.

Controversa a provocat un răspuns din partea lui Fatman Scoop, care s-a adresat prim-ministrului pe Instagram spunând: „Sunt onorat că vocea mea a făcut să vribreze birourile guvernului australian!”.

INTERVIURILE HotNews.ro