Sari direct la conținut

Regele Arthur ne face o vizita

HotNews.ro

Vorbim deseori despre farmecul legendelor, uitand insa ca ele au la baza o poveste reala, un personaj ale carui fapte au depasit uitarea si au intrat in folclor.

Medievalul Rege Arthur, un barbat care a oscilat intre ambitiile proprii si coplesitorul simt al datoriei, face subiectul a sute de povestiri, dar e, in filmul semnat de Jerry Bruckheimer, doar pretextul unei istorisiri despre superba Guivenere, femeia care i-a fost alaturi.

Arthur, interpretat de actorul Clive Owen, doreste sa paraseasca Britania si sa se intoarca la stabilitatea Romei. Inainte insa de a pleca, el si Cavalerii faimoasei Mese Rotunde au o misiune care ii face pe toti sa realizeze ca Britaniei ii trebuie un lider pentru cand gloria Romei va apune. Un lider care sa-i conduca, mai ales in lupta impotriva saxonilor.

Sub indrumarea lui Merlin, fost dusman, si a frumoasei Guinevere (Keira Knightley), Arthur va capata curajul de a realiza toate acestea.

Fara sa aiba o distributie in care numele grele sa se intalneasca la tot pasul, „Regele Arthur” e un blockbuster care nu a trecut neobservat pe nicaieri. Pelicula ruleaza in Bucuresti la cinematografele Patria, Glendale si la Hollywood Multiplex si, in tara, in Cluj, Iasi, Timisoara si Brasov.

Mara Stroe

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro