Sari direct la conținut

Rezultate partiale din marile orase

BBC

Biroul Electoral Central a anuntat cateva rezultate partiale ale alegerilor de duminica, bazate pe voturile numarate pana luni la ora 10.

Iasi – a fost incheiata numaratoarea voturilor si va fi organizat un al doilea tur de scrutin. Candidatul PSD, Gheorghe Nichita, a obtinut 47,72% din voturi si se va confrunta in turul al doilea cu Dan Cirlan, candidatul Partidului Democrat, care a obtinut 18,63% dintre voturi.

Bacau– va fi un al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului, intre candidatul Partidului Umanist, Romeo Stavarache (40%) si cel al PSD, Dumitru Sechelariu (34%).

Sibiu– a fost reconfirmat in functie primarul Klaus Johanis, cu aproape 89% din voturi. Forumul german a obtinut si el peste 60% din voturile pentru consiliul local Sibiu.

Baia Mare– primarul Cristian Anghel (PNL), a castigat un nou mandat.

Alba-Iulia– Mircea Hava (PD) a fost reconfirmat in functia de primar.

Arad– va fi organizat inca un tur de scrutin intre candidatul PSD Dorel Popa (29%) si candidatul PD Gheorghe Falca ( 20%).

Piatra Neamt– Ioan Rotaru (PSD) si Gheorghe Stefan (PNL) se vor confruta in turul doi.

Botosani– va fi organizat al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului, intre Florin Egner (PSD) si candidatul PNL, Catalin Fluture.

Cluj– nou tur de scrutin intre candidatul PSD, Ioan Rus (39,7%) si candidatul aliantei PNL-PD, Emil Boc (37,1%) din voturi. Gheorghe Funar a primit numai 20,7% din voturi, asa ca e eliminat din cursa pentru primaria Cluj.

Constanta– castigator din primul tur candidatul PSD Radu Mazare, cu 63,6%.

Timisoara– Gheorghe Ciuhandu de la PNTCD a castigat al treilea mandat.

Brasov– in turul doi al alegerilor locale se vor intalni candidatul PD George Scripcaru (41, 8) si reprezentantul PNL Ioan Ghise (19%).

Craiova– turul final va fi disputat de candidatul PSD Antonie Solomon si cel al PD Marian Jean Marinescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro