Sari direct la conținut

Rușii au confiscat casa din Crimeea a câștigătoarei Eurovision din 2016, Jamala

HotNews.ro
Jamala / FOTO Stefan Crämer / imago stock&people / Profimedia
Jamala / FOTO Stefan Crämer / imago stock&people / Profimedia

Autoritățile impuse de ruși în Crimeea au confiscat casa câștigătoarei concursului Eurovision 2016, cântăreața ucraineană Susana Jamaladinova, cunoscută ca Jamala, relatează Ukrainska Pravda.

Cântăreața a declarat pe Instagram că rușii i-au luat casa. „Distrug ceea ce au trăit și au respirat părinții mei. Ce au muncit atât de mult și au creat cu propriile mâini, sânge și sudoare. Nici măcar nu mi-au luat-o mie. Au luat de la părinții mei”, a scris Jamala.

Într-un interviu acordat Ukrainska Pravda, Jamala a confirmat că nimeni nu locuia în proprietate și că aceasta a fost îngrijită de vecini, de la care reprezentanții „autorităților” ruse au luat cheile pe 5 iulie.

„Mai întâi au găsit o bucată de hârtie [sechestru de proprietate – n.red.]. Acum două săptămâni, au venit „jurnaliştii” şi au început să filmeze casa. Apoi, alaltăieri, a venit cineva şi a spus că va oficializa totul. Apoi au venit și au confiscat cheile de la vecini.

Și astăzi au ajuns să facă inventarul proprietății. Astăzi, putem spune că au luat casa”.

La 12 iunie, rușii au anunțat că vor confica noi proprietăți ucrainene în Crimeea, inclusiv bunuri aparținând lui Arseni Iațeniuk, fostul prim-ministru al Ucrainei; Susana Jamaladinova, cunoscută drept Jamala, câștigătoarea Eurovision Song Contest 2016; și Kyivmiskbud, o mare companie de construcții cu sediul la Kiev.

Jamala, este o cântăreață ucraineană de origine tătară și armeană

INTERVIURILE HotNews.ro