Sari direct la conținut

Sahtior, la a treia victorie consecutiva

Evenimentul Zilei

In Ucraina, Lucescu merge din victorie-n victorie

Mircea Lucescu a inregistrat, simbata, al treilea succes consecutiv cu Sahtior Donetk, din tot atitea etape disputate in campionatul ucrainean de fotbal. Sub comanda lui “Il Luce”, “minerii” s-au impus de o maniera categorica in deplasare, 3-1 (1-1), cu Dnepr Dnepropetrovsk, ocupanta locului trei in sezonul precent.

Gazdele au deschis scorul in minutul 6, dar Marica a egalat in finalul primei reprize. Timosciuk (min. 63) si Aghahowa (min.90) – nigerianul intrind pe teren in locul lui Marica, in minutul 81 – au adus victoria oas-petilor. La Sahtior au jucat patru romani: Flavius Stoican, Cosmin Barcauan (cartonas galben in minutul 31), Razvan Rat si Ciprian Marica.

Primii trei au fost titulari pina la final, pe banca de rezerve raminind doar Daniel Florea.

“Am avut nevoie de aceste puncte ca de aer. Ma bucur ca am cistigat si ca echipa a jucat atit de bine. A fost un test util, mai ales ca se apropie meciurile din Liga Campionilor. Am avut si noroc, dar intotdeauna norocul suride celui care risca mai mult. Dupa primirea golului, ne-am aruncat in atac si, pina la urma, am obtinut ceea ce ne-am propus.

Am riscat, am atacat, am profitat de unele momente si am invins”, a explicat, la final, Mircea Lucescu.

Ciprian Marica viseaza la titlul de golgeter

„Vreau sa inscriu zece goluri in tur!”

Ciprian Marica pare a fi noul pariu al lui Mircea Lucescu la Sahtior Donetk. Tinarul atacant roman a marcat simbata primul sau gol in acest sezon, dar planurile sale sint mult mai mari. Postul de titular, cistigat dupa venirea lui “Il Luce”, reprezinta doar primul pas spre consacrare.

Felicitari, Ciprian, pentru reusita. Cum a fost meciul?

Greu, foarte greu. Adversarii s-au agatat de fiecare minge. Dar am meritat, pina la urma. Puteam sa mai inscriem.

Va asteptati sa invingeti in deplasare Dinamo Kiev si Dnepr Dnepropetrovsk, ocupantele locurilor 1 si 3 in sezonul precedent?

Pot parea arogant daca spun ca da, dar asta-i adevarul. De cind a venit nea Mircea (n.r. – Lucescu) la echipa, s-au schimbat multe!

Ce s-a schimbat fata de precedentul sezon?

Aproape totul! Ne imprima mentalitatea de invingator. Practic, de cind a preluat echipa, aproape ca ne obliga sa cistigam! S-au schimbat si obiectivele, vrea mult de la noi si nu e multumit decit cind invingem. Traversam o perioada fasta. Cu elanul, ambitia, increderea si pregatirea de acum, cred ca avem mari sanse sa intram in grupele Ligii Campionilor.

Cum s-a acomodat Barcauan, ultimul sosit la Donetk?

Foarte bine. Barca a fost adoptat imediat de grup, mai ales ca sintem multi romani. El e oricum un baiat simpatic, sociabil, fara fite. N-au fost probleme, cred ca acum se simte aici ca acasa.

Ceilalti coechipieri nu cirtesc, vazind ca antrenorul roman baga in echipa asa multi compatrioti?

Puteau sa zica daca mergea treaba prost. Dar asa, cind obtinem victorie dupa victorie, iar noi, romanii, facem treaba buna, nu vad de ce ar aparea nemultumiri.

Marchezi zece goluri in sezonul asta?

Doar zece? Poate doar in tur! Vreau sa dau mult mai multe!

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro