Sari direct la conținut

Sapte noi ostatici risca decapitarea

Romania Libera

Cum cei sapte soferi de autocamioane provin din Kenya, India si Egipt, santajul teroristilor este cel putin bizar deoarece nici una dintre aceste trei tari nu a trimis trupe in Irak. Totusi exista cetateni proveniti din aceste state care lucreaza pentru diverse companii, multe dintre ele asociate armatei americane.

In acest sens, o a doua pretentie din cadrul ultimatumului se adreseaza companiei kuweitiene pentru care lucrau cei sapte, somata la randul ei sa se retraga din Irak.

Conform rebelilor, toate companiile straine ar trebui sa-si inchida filialele din Irak pentru ca „toate tarile, companiile, oamenii de afaceri si soferii de autocamioane care coopereaza cu ocupantul american vor deveni tinte ale mujahedinilor (…) deoarece transporta marfa, arme si echipament militar in folosul fortelor SUA”, afirma teroristii in documentul video prezentat.

Termenul limita prevazut in ultimatumul colectiv al rapitorilor pentru inceperea executiilor era miercuri, ora 20.00.

In continuarea benzii video difuzate de Al Arabiya este lasat sa vorbeasca ostaticul egiptean, care s-a identificat drept Mohamed Ali Sanad si a implorat cu lacrimi in ochi natiunile vizate si compania sa sa actioneze pentru satisfacerea cererii rapitorilor.

Capturarea soferului egiptean si a celorlalti sase colegi – trei kenieni si trei indieni – survine la o zi dupa eliberarea ostaticului filipinez Angelo dela Cruz ca urmare a deciziei autoritatilor de la Manila de retragere a contingentului militar filipinez din Irak.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro