Sari direct la conținut

Sefia Politiei Craiovene: Ristea Priboi fu mai tare ca Ilie Stefan

Jurnalul National (Oltenia)

Subcomisarul Liviu Tiulescu fu numit, asa cum anticiparam, la fraiele Politiei municipiului Craiova. Cica in urma unui concurs. Asta in detrimentul subcomisarului Laurentiu Gulin; ultim contrapilos, pardon, contracandidat, ramas in cursa -, dar si in cel al mult mai experimentatilor (dar si lipsitilor de pile) comisar-sef Jane Dobrescu si comisar Jane Preda.

Fata nevazuta a lucrurilor fu urmatoarea: deputatul PSD de Dolj Ristea Priboi fu sustinatorul fostului sef al Politiei orasului Filiasi, adica Tiulescu. Motivul: nepotul mult prea bazatului parlamentar Ristea Priboi, un anume inspector principal Ion Priboi, e adjunct al sefului Politiei Filiasi.

Si cum altfel putea fi promovat Nelu Priboi comandant, decat prin “usuirea“ sefului sau direct, intr-o functie mai mare.

Unde mai pui ca si Tiulescu e aghiotant al deputatului Priboi.

Cat despre experienta pe care o are subcomisarul Tiulescu in Politie sau ce cazuri importante solutiona de-a lungul celor 14 ani de cand e politist; fara a mai pune la socoteala ca intreaga sa cariera in MI se desfasura in Filiasi -, nici macar el nu putu raspunde, ieri, chestionat fiind de ziaristi.

Si cum tot veni vorba si despre ultimul contracandidat ramas in cursa, nici Gulin nu fu un neica nimeni.

Numai ca, sustinatorul sau, consilierul Ilie Stefan al primului-ministru Adrian Nastase, se dovedi a fi mai putin bazat decat Ristea Priboi. Asa cum spuseram, nici Laurentiu Gulin nu e un neica nimeni, ci un ingineras ce ajunse, intamplator, in Politie, acum doar cativa anisori.

Anisori suficienti, insa, pentru a ajunge de la gradul de locotenent la cel de subcomisar, dar si in functia de adjunct al comandantului Politiei municipiului Craiova.

Toate astea in timp ce ofiteri cu parul albit, care-si dedicara o viata intreaga prinderii infractorilor, precum cms.-sef Jane Dobrescu sau cms. Jane Preda, privira, de pe margine, desfasurarea ostilitatilor, caci uitara ca in Romania totul se facu pe pile.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro