Sari direct la conținut

Sicomed vinde sectia de perfuzabile pentru 3 milioane euro

Adevarul

Producatorul de medicamente Sicomed Bucuresti intentioneaza sa vanda sectia de productie a medicamentelor perfuzabile companiei Infomed Fluid, reprezentanta din Romania a firmei italiene ACS Dobfar, contra sumei de trei milioane euro, informeaza un comunicat al companiei. „Decizia noastra este motivata de continuarea procesului de eficientizare si optimizare a activitatii de productie.

Strategia de dezvoltare a companiei vizeaza concentrarea activitatii pentru facilitatile de productie forme solide si solutii parenterale in volume mici (injectabile)”, a declarat Klaas Postema, directorul general al Sicomed. Sectia perfuzabile (parenterale in volume mari) a fost infiintata in anul 1970 si detine aproximativ 14% din vanzarile totale ale companiei.

Potrivit companiei, care citeaza un studiu al firmei de cercetare a pietei Cegedim, Sicomed detine o cota de aproximativ 38% din piata produselor perfuzabile din Romania. Principalele capacitati de productie ale companiei sunt sectiile de forme solide (tablete, comprimate filmate, capsule, drajee), medicamente injectabile si perfuzabile.

Toate cele trei sectii de productie sunt certificate Good Manufacturing Practice (GMP). Sicomed Bucuresti intentioneaza sa aloce, in acest an, alte 10 milioane dolari pentru continuarea investitiilor in retehnologizare, in vederea atingerii standardelor GMP in toate sectiile de productie.

Potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania, Sicomed detinea, in perioada iulie 2003 – iunie 2004, o cota de 4,9% din piata romaneasca de farmaceutice, fiind a cincea companie in clasamentul realizat dupa valoarea vanzarilor.

Pe primul semestru al anului, Sicomed a raportat o crestere cu 12% a cifrei de afaceri, pana la 863 miliarde lei, fata de perioada similara din 2003, in timp ce profitul net s-a diminuat cu 14%, la 100,6 miliarde lei.

ACS Dobfar este o companie italiana, care furnizeaza de peste 30 de ani ingrediente active, penicilina injectabila sau sub forma orala, precum si cefalosporine pentru unele dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume. In prezent, compania detine 15 fabrici, dintre care patru sunt in afara Italiei, respectiv Brazilia, Coreea, Elvetia si Marea Britanie.

In anul 2003, compania a avut aproximativ 690 de angajati si o cifra de afaceri de 266 de milioane de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro