Sari direct la conținut

Sir Ian McKellen spune că încă are „dureri sfâșietoare” după accidentul din iunie: „Costumul m-a salvat”

HotNews.ro
Sir Ian McKellen in probabil cel mai cunoscut rol al sau, Foto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Sir Ian McKellen in probabil cel mai cunoscut rol al sau, Foto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Sir Ian McKellen a declarat într-un nou interviu că încă are „dureri sfâșietoare” după accidentul pe care l-a suferit în luna iunie și că a fost „salvat” de costumul pe care l-a purtat în timpul piesei de teatru în care a căzut de pe scenă, relatează The Guardian.

„Vertebra mea ciobită și încheietura fracturată nu s-au vindecat încă. Evit să ies afară fiindcă mi-e teamă că cineva s-ar putea ciocni de mine și eu am aceste dureri sfâșietoare în umeri din cauza zdruncinăturii prin care a trecut corpul meu”, a explicat el într-un interviu acordat revistei Saga.

„Dar costumul de gras pe care l-am purtat pentru Falstaff mi-a salvat coastele și celelalte articulații, așa că mă simt norocos”, a adăugat el.

Actorul britanic în vârstă de 85 de ani juca în data de 17 iunie la Londra în Player Kings, o piesă de teatru inspirată de opera Henric al IV-lea de William Shakespeare, când şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în faţa scenei. Piesa a fost imediat oprită, publicul evacuat și el dus la spital cu răni grave.

Un spectator intervievat de BBC a catalogat incidentul ca fiind „foarte șocant”. „Din câte am putut să văd, el era conștient deoarece cerea ajutor”, a spus acesta.

Sir Ian McKellen spune că accidentul a fost „oribil”

McKellen a confirmat versiunea spectatorului citat de BBC în interviul publicat marți de revista Saga. „Nu mi-am pierdut cunoștința”, a afirmat actorul, povestind de asemenea cum s-a întâmplat accidentul.

Căzătura a avut loc în timpul unei scene de luptă, după ce „mi-am prins piciorul într-un scaun și, încercând să îl scutur, am început să alunec pe ceva ziar care era împrăștiat pe scenă de parcă eram pe un skateboard”.

„Am retrăit căzătura de nu știu câte ori. A fost oribilă”, a mai spus actorul cunoscut în întreaga lume după ce a jucat rolul lui Gandalf în filmele Stăpânul inelelor și Hobbitul.

În pofida estimărilor inițial optimiste privind recuperarea sa, el a confirmat că încă nu se simte suficient de bine pentru a se întoarce pe scenă și că poartă în continuare un guler medical pentru gât. Actorul veteran anunțase la începutul lunii iulie că nu se va putea întoarce rapid la muncă, așa cum își dorea.

Deși a devenit cunoscut publicului larg datorită interpretării sale din filmele bazate pe scrierile lui Tolkien, Sir Ian McKellen este un actor de teatru realizat, el primind de-a lungul carierei sale nu mai puțin de 6 Premii Laurence Olivier.

Aceste premii sunt decernate de Societatea de Teatru Londoneză, una dintre cele mai prestigioase din lume, pentru excelență în această artă a spectacolului.

Ca întotdeauna, poți citi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro