Sari direct la conținut

Televendeta: Antena 1 vs PRO TV, cea mai buna emisiune

Evenimentul Zilei

Nu avem nimic de vazut pe micul ecran. In spatele plictiselii sta insa o lupta mai mult decit interesanta intre televiziuni.

Care e imaginea din afara a celor trei mari posturi concurente de pe piata romaneasca de televiziune? Principalii pioni, Antena 1 si PRO TV, duc un razboi aproape deschis. TVR este undeva la mijloc, facind diverse aliante (neparafate public) – e un fel de UDMR pe banii nostri. Fotbalul e un bun instrument de masurat intensitatea “ciocnirilor”.

Anul trecut, TVR si PRO TV au impartit cele mai bune meciuri. Anul acesta, se pare ca TVR isi va imparti optiunile cu Antena 1. De altfel, de vreo citeva luni incoace, Voiculescu este intr-o continua stringere de miini cu TVR-ul. Horia Alexandrescu, campionul plecaciunilor, l-a avut invitat de vreo doua ori pe patronul Antenei 1. Stirile cu PUR apar destul de des pe postul public.

In acest timp, Sirbu a pierdut teren in competitia pentru aliatul TVR. Anul trecut, Antena 1 fremata pe margine, fara nici un meci din campionatul intern.

Urmarea frustrarii acumulate a fost un raspuns al Antenei 1 trimis pentru “Evenimentul zilei” in care ataca dur firma Pro Sport Grup, detinatoarea drepturilor de pina anul acesta: “Pina acum, drepturile TV pentru campionatul national au fost detinute de o firma care apartine unui trust concurent Antenei 1 si care a refuzat constant sa ne vinda meciuri, nici macar optiunea 4 sau

5, indiferent de oferta noastra, atitudine total anticomerciala. Sustinem ca drepturile de transmisie sa nu mai fie in totalitate la Pro Sport, care a acumulat datorii uriase, nu si-a platit aceste drepturi si care face tot felul de manevre pentru a deturna atentia de la adevarata problema: cea a neplatii obligatiilor pentru aceste drepturi”.

Antena 1 se vazuse cu sacii in caruta – transmisii pe care le impartea cu TVR-ul si excluderea PRO TV-ului din joc. Sirbu a scos insa asul din mineca: Ralu Filip. Tatucul PRO TV-ului a tot strins relatiile cu CNA (de mare ajutor a fost si campania electorala pentru PSD), pina a obtinut licente foarte bune de radio si TV, si nu doar atit.

Ralu Filip lupta pentru distrugerea monopolului pe drepturi de transmisie, monopol de care Sirbu a beneficiat din plin pina acum… Steaua, Dinamo si Rapid si-au regasit, ca prin minune, orgoliul si vor sa vinda separat drepturile. Civilizat ar fi sa se intimple cum vrea Filip.

Antena 1 insa este extrem de iritata ca tocmai acum a venit “civilizatia peste noi” cind putea si ea sa beneficieze putin de monopol. O lupta frumoasa, cu amestec de politic, de aliante neoficiale, cu tot tacimul. Concluzie: decit sa va uitati la TV, mai bine cititi ziarele – aici sint “emisiunile” interesante.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro