Sari direct la conținut

Televendeta: Tati, am luat 10!

Evenimentul Zilei

Andrei a luat 9,50 la economie – cit curaj pe acea comisie! Si a luat 9,80 la romana – scris. In rest, zece pe linie. Inseamna ca stie englezeste perfect, inseamna ca stie sa vorbeasca fluent despre literatura romana si, mai ales, sa scrie fluent despre literatura romana.

Doar nu ma banuiti ca ii contest meritele baiatului premierului?! Numai ca pe Andrei Nastase l-am vazut de citeva ori la doamna profesoara Teo Trandafir si avea mari probleme cind pe linga subiect si predicat trebuia sa mai puna si un complement. O fi vreun introvertit care explodeaza doar la examene, cine stie…

Mi-a placut nota lui Ionel Ganea: 7,54. Omul nostru a luat nota mare la engleza – doar a jucat in Anglia, si note modeste la alte materii. Pare un rezultat muncit. Are marele avantaj al autenticitatii. Nu am facut aici evaluari ale corectitudinii profesorilor si ale corectitudinii candidatilor. Mi s-a parut doar ca e de mentionat acest contrast intre un 9,88 si un 7,54.

S-a umplut Realitatea TV de emisiuni gen “Romania mea”. Una dintre ele, cel putin (“Proiect: Romania”), e copie perfecta. Toata lumea a inceput sa-si plimbe invitatii pe strada, sa ii viziteze acasa, sa invirta camerele de luat vederi in mod neconventional.

Mi se pare cu totul regretabil faptul ca in Romania emisiunile se pot clona atit de usor, fara ca nimeni sa se sinchiseasca.

Iarasi s-au umplut televizoarele de filozofiile elevului lui Dan Pavel, Gigi Becali. Ca la un semn, jurnalistii se inghesuie din nou umil sa asculte invataturile ciobanului. Unii spun despre acest personaj ca este haios, interesant, ca face audienta. Eu, dupa ce rid bine de ridicolul unui individ, imi pierd interesul.

La televizor insa, dupa ce s-a tot ris de Gigi Becali, se face acum un soi de cult. Am ajuns sa ne inchinam in fiecare seara, la stirile sportive, la vitelul de aur din Pipera.

Diferenta dintre Mindruta si Cage

Catalin ne-a scris ieri despre o necesara distinctie intre Mindruta si Cage: “Ce ma “seaca” pe mine e faptul ca prezentatorii de televiziune ii “vedetizeaza” pe cei care lucreaza in televiziuni. De exemplu, stiri la teve: “vedetele PRO TV au dat flori pe strada soferitelor…”, sau “vedeta teve Rocsana Marcu a primit sms de la Mutu…”.

Apropo, cine mai e si Rocsana Marcu? Parca nici nu-ti mai vine sa zici ca Nicholas Cage ar fi vedeta, de teama sa nu-l confunde lumea cu Mindruta… Cred ca e un snobism sa-i vedetizezi numai pentru faptul ca citesc niste stiri sau vremea de pe prompter”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro