Sari direct la conținut

Trei tineri, internati in spital din cauza unui cockteil Molotov

Romania libera Editia Transilvania-Banat

Trei tineri au ajuns la spital cu grave arsuri pe corp, in urma unui scandal in care a fost aruncata o sticla incendiara, incident petrecut in noaptea de sambata spre duminica in localitatea bistriteana Ilva Mare.

Seful Inspectoratului Judetean de Politie, comisarul Alexandru Tanco, a declarat ca institutia pe care o conduce s-a autosesizat dupa ce a primit aceasta informatie de la Spitalul Orasenesc Nasaud.

Potrivit anchetatorilor, Claudiu Onisim (22 de ani), Adrian Rus (25 de ani) si Cornelia Papadinet (31 de ani) au cazut victimele unei gasti formata din 13 indivizi si condusa de Stefan Scurtu (25 de ani), un tanar returnat din Spania in 13 august 2005.

Comisarul a relatat ca incidentul s-a petrecut intr-un bar din localitatea Ilva Mare in care isi sarbatorea majoratul Simion Colta cu un anturaj de 60 de persoane din localitate. Printre invitati s-a numarat si o fata, care, fara stirea organizatorului petrecerii, l-a invitat pe Vasile Ordace (22 de ani) din Parva care a venit insotit de Stefan Scurtu, Beniamin Scurt si Ioan Nati.

Nemultumit ca are oaspeti neinvitati, Colta a avut o altercatie cu Scurtu pe care se pare ca l-a si lovit, solicitandu-le celor trei sa paraseasca incaperea. Acestia au plecat spre Sangeorz-Bai, unde l-au intalnit pe Victor Isip (19 ani) din Rebra si au pus la cale razbunarea, chemand in ajutor alti 11 tineri.

Intre timp, vazand cum stau lucrurile, Beniamin Scurtu si Ioan Nati au refuzat sa ramana impreuna cu ei, iar grupul format in final din 13 tineri de pe Valea Somesului Mare s-a imbarcat in doua masini cu care au descins la Ilva Mare.

Pe drum, Scurtu a decis sa ia jos numerele masinilor, iar dintr-o statie de alimentare cu carburant a luat o sticla cu benzina cu intentia de a o arunca in barul in care avea loc petrecerea de la care au fost dati afara. Ceilalti 12 au fost sfatuiti sa se inarmeze cu bate rupte dintr-un gard.

Ajuns la fata locului, Scurtu a aruncat sticla cu benzina care a explodat in fata barului, iar trei persoane au fost grav ranite, necesitand internarea de urgenta la Spitalul Orasenesc Nasaud.

Alti trei tineri au folosit batele luate de pe drum pentru a-i lovi pe cei aflati la petrecere. Intreaga descindere nu a durat mai mult de 2 minute, a adaugat seful IPJ.

In urma anchetei, au fost retinuti pentru 24 de ore Stefan Scurtu, Vasile Ordace si Victor Isip. In privinta primului dintre acestia a fost demarata cercetarea penala sub acuzatia de vatamare corporala grava, distrugere si ultraj contra bunelor moravuri. Ceilalti doi sunt cercetati si ei, in stare de retinere, pentru ultraj contra bunelor moravuri, vatamare corporala si distrugere.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud analizeaza in prezent oportunitatea schimbarii incadrarii judiciare pentru Stefan Scurtu de la vatamare corporala grava la tentativa de omor, situatie in care tanarul ar putea primi o condamnare intre 7 si 12 ani de inchisoare.

Dupa ce vor fi reaudiati cei trei, politistii vor decide daca se impune cercetarea celorlalti tineri care i-au insotit, cel mai probabil sub acuzatia de complicitate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro