Sari direct la conținut

UE sprijina accesul romilor la piata fortei de munca

Ziua

Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti si Departamentul pentru Relatii Interetnice din cadrul Guvernului Romaniei au lansat saptamana trecuta a doua runda a apelului pentru propuneri de proiect pentru Programul PHARE al Uniunii Europene „Sprijin pentru Strategia Nationala de Imbunatatire a Situatiei Romilor”, informeaza un comunicat al Delegatiei Comisiei Europene in Romania, citat de Rompres.

Bugetul pus la dispozitie de Uniunea Europeana, in valoare de 1.265.454 de euro, va finanta proiecte cu valori intre 5000 si 50.

000 de euro de pregatire profesionala si activitati generatoare de venituri, in scopul intaririi si facilitarii participarii active a comunitatilor de romi in viata economica, educationala, culturala si politica a societatii romanesti, precum si pentru imbunatatirea accesului lor la servicii de sanatate.

Nici un grant nu va putea sa depaseasca 95% din totalul costurilor eligibile ale proiectului, iar proiectele trebuie sa se desfasoare in Romania. Un solicitant nu va putea primi mai mult de o finantare nerambursabila in cadrul acestei licitatii deschise.

Toate proiectele trebuie sa includa parteneriate solide intre institutii publice si grupuri comunitare de initiativa ale romilor si vor asigura participarea reprezentantilor romilor in toate fazele de elaborare, implementare si evaluare ale proiectului, se arata in comunicatul DCE. Termenul limita de depunere a proiectelor este 8 octombrie 2004.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro