Sari direct la conținut

Ultimele ore din viața lui Matthew Perry. Ce i-a cerut actorul din Friends asistentului său

HotNews.ro
Actorul Matthew Perry a murit la vârsta de 54 de ani la locuința sa din Los Angeles, Foto: David Acosta/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Actorul Matthew Perry a murit la vârsta de 54 de ani la locuința sa din Los Angeles, Foto: David Acosta/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Cinci persoane au fost arestate în cazul morții lui Matthew Perry, care i-au furnizat ketamină actorului cunoscut pentru rolul din „Friends”, exploatându-i dependența de droguri pentru profit, ce i-a provocat în cele din urmă moartea prin supradoză.

Matthew Perry, care a jucat rolul lui Chandler Bing în „Friends”, a murit în octombrie anul trecut, la vârsta de 54 de ani.

Trupul său a fost găsit plutind cu fața în jos într-un jacuzzi în casa sa din cartierul Pacific Palisades.

El a murit din cauza „efectelor acute ale ketaminei” și a înecului ulterior, potrivit unui raport de autopsie.

Procurorii spun că cele cinci persoane arestate au profitat de vulnerabilitatea sa ca dependent și i-au furnizat actorului drogul care avea să îl ucidă în cele din urmă, spun procurorii, potrivit CNN.

Perry și-a detaliat luptele cu dependența de droguri în cartea sa de memorii din 2022, „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” („Friends, iubiri și marele lucru teribil”). 

Printre persoanele arestate se numără și asistentul actorului, Kenneth Iwamasa. Ultima conversație a lui Perry cu Iwamasa, înainte de a i se injecta doza fatală de ketamină, a fost dezvăluită într-un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de asistentul personal cu Departamentul de Justiție și obținut de E! News. potrivit NBC.

Matthew Perry a primit trei injecții cu ketamină, ultima a fost fatală

În ziua decesului lui Perry, la 28 octombrie, Iwamasa i-a injectat acestuia o doză de ketamină în jurul orei 8:30 a.m., potrivit acordului de recunoaștere a vinovăției.

Asistentul i-a administrat o a doua doză la 12:45 p.m., în timp ce Perry se uita la un film. Patruzeci de minute mai târziu, Perry i-a cerut o altă injecție și să pregătească cada cu hidromasaj, spunându-i „Injectează-mă cu una mare”.

La scurt timp după interacțiune, actorului i-a fost administrată a treia doză, iar Iwamasa a plecat să facă diverse comisioane, conform dosarului. Când s-a întors, l-ar fi găsit pe Perry mort, cu fața în jos în jacuzzi.

Departamentul de Justiție a susținut, de asemenea, într-o conferință de presă din 15 august, că Iwamasa nu a avea nicio pregătire medicală prealabilă înainte de a-i injecta lui Perry dozele de medicament.

20 de fiole de ketamină pentru 55.000 de dolari

În plus, procurorii au declarat că aproximativ 20 de fiole de ketamină i-au fost vândute lui Perry între septembrie și octombrie 2023 în schimbul sumei de 55.000 de dolari.

Iwamasa, care ar fi colaborat cu medicii lui Perry pentru a-i administra medicamentul șefului său, a pledat vinovat la acuzația de conspirație pentru distribuirea de ketamină cauzatoare de moarte în legătură cu decesul actorului de la Hollywood.

În urma acordului de vinovăție, procurorul Martin Estrada a vorbit despre modul în care cei cinci inculpați din acest caz au profitat de lupta îndelungată a lui Perry cu dependența de droguri pentru propriul lor beneficiu.

INTERVIURILE HotNews.ro