Sari direct la conținut

Un deputat rus acuză SUA și Ucraina că se află în spatele atacurilor mortale din Daghestan

HotNews.ro
Un deputat rus acuză SUA și Ucraina că se află în spatele atacurilor mortale din Daghestan
Atac asupra unor biserici și sinagogi din Daghestan Foto: Golos Dagestana / AP / Profimedia

Serviciile de informații ale Ucrainei și NATO se află în spatele atacului terorist din Daghestan, care, potrivit celor mai recente date, a ucis cel puțin 10 persoane și a rănit alte 37, a acuzat deputatul Dumei de Stat din Daghestan Abdulkhakim Gadzhiev într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya-1, citat de The Moscow Times.

Potrivit acestuia, atacul de la Makhachkala și Derbent, unde au fost atacate o biserică ortodoxă și o sinagogă, a fost un răspuns la „succesele” armatei ruse pe frontul ucrainean.

„Serviciile de informații ale Ucrainei și ale țărilor NATO ar putea fi în spatele acestui lucru… Pentru că noi obținem succese în Districtul Militar de Nord pe toate fronturile, ceea ce înseamnă că situația trebuie să fie dificilă în interiorul țării noastre”, a declarat Gadzhiev.

Potrivit RBC, toți atacatorii erau rezidenți ai Daghestanului, iar mai mulți dintre ei figurau în bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne ca având legături în cercurile wahhabite.

„Judecând după acțiunile atacatorilor, strigătele și aspectul lor, teroriștii aparțin unei organizații teroriste islamiste”, a declarat o sursă RBC din cadrul agențiilor de aplicare a legii. Oficialii de securitate cred că atacurile teroriste au fost planificate în avans.

În legătură cu atacul, a fost reținut șeful districtului Sergokalinsky din Daghestan, Magomed Omarov, ai cărui doi fii, potrivit datelor preliminare, au participat la atac. Aceștia au fost lichidați de forțele de securitate în timpul unei operațiuni antiteroriste.

INTERVIURILE HotNews.ro