Sari direct la conținut

Un român care a vândut fiare vechi în Franța, pus de ANAF să plătească impozit pe venit, CAS și CASS

HotNews.ro
ANAF, Foto: Hotnews / Florin Barbuta
ANAF, Foto: Hotnews / Florin Barbuta

Un român a vândut pe teritoriul statului francez fiare vechi, mai exact este vorba despre cupru, aluminiu, oțel inoxidabil, alamă, baterie cu plumb etc. Activitatea a fost desfășurată în 2020 și 2021. ANAF, în cadrul unui control derulat în aprilie 2024, a constatat că acesta nu a plătit impozit pe venit, CAS și CASS.

Fiscul a văzut, de asemenea, că activitatea lui a avut continuitate, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să se înregistreze, de exemplu să-și facă PFA, o firmă etc.

Conform unui document ANAF consultat de HotNews.ro, românul nu a declarat impozitul și contribuțiile, adică nu a depus Declarația unică pentru acei ani.

Astfel, Fiscul nostru l-a pus la plata impozitului, CAS și CASS (în acei ani era vorba despre un singur plafon de 12 salarii minime). Documentul nu menționează, dar în astfel de cazuri se mai plătesc dobânzi și penalități de întârziere.

ANAF nu oferă detalii despre persoana respectivă ori cât a fost pusă să plătească.

Totuși, dacă nu a plătit până acum ce i-a spus Fiscul, poate beneficia de amnistia fiscală a Guvernului Ciolacu, iar pe lângă dobânzi și penalități de întârziere va scăpa și de 25% din suma principală de plată dacă e de peste 5.000 de lei, ori 50% dacă e sub.

Vezi și:

Ai vândut terenuri? Atenție la TVA. Ce a pățit un român controlat de ANAF

O persoană fizică care vindea lemne a fost pusă de ANAF să plătească TVA

INTERVIURILE HotNews.ro