Sari direct la conținut

Uniunea Europeana ne da de doua ori mai multi bani decat ne cere

Mediafax

Romania va contribui anual, la bugetul Uniunii Europene, cu 800 de milioane de euro, in perioada 2007-2009, dar va fi un beneficiar net de fonduri comunitare, avand intrari de circa doua miliarde de euro pe an, a declarat, ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, citat de Mediafax.

Autoritatile romane si reprezentantii Comisiei Europene au convenit, vineri, la Bruxelles, inchiderea provizorie a capitolului 29 – Prevederi financiare si bugetare.

„Faptul ca Uniunea Europeana a decis incheierea, inca din primul semestru al anului, a capitolului 29, cel mai important capitol financiar, este un semnal privind dorinta Comisiei de a finaliza negocierile cu Romania pana la sfarsitul anului“, sustine Tanasescu.

El a precizat ca principiile avute in vedere de Comisia Europeana au fost aceleasi ca in cazul celor zece state care au aderat la UE la 1 mai. Data programata a aderarii Romaniei si Bulgariei este 1 ianuarie 2007. Angajamentele financiare ale UE fata de Romania se ridica, in perioada 2007-2009, la aproximativ 11 miliarde de euro, din care sase miliarde de euro sub forma de plati directe.

Pana in prezent, Romania a inchis doar 24 de capitole de aderare din cele 30, aflandu-se din acest punct de vedere in urma Bulgariei, care mai are de inchis doar doua capitole.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro