Sari direct la conținut

Ursii gunoieri sunt tinuti in padure prin improvizatii

Putere pentru Brasov

Atacul ursoaicei asupra celor trei brasoveni, dintre care doi au ajuns la spital, a generat o serie de declaratii controversate. Primarul Brasovului, Gheorghe Scripcaru a sustinut ca „trebuie marita cota de recolta la urs”. Asociatiile de protectie a animalelor, intre care si AVES – Odorheiu Secuiesc, protesteaza impotriva omorarii lor.

Cetatenii din cartierul Valea Cetatii, devenit obiecti turistic datorita ursilor gunoieri, s-au alaturat protestelor. Ulterior, varianta uciderii ursilor a fost exclusa si s-a trecut la metode mai pasnice pentru a tine oamenii departe de ursi.

Angajatii Serviciului de gestionare a cainilor fara stapani din Primaria Brasov a primit sarcina de a se ocupa, in orice fel, de alungarea ursilor gunoieri in padure. Astfel, s-au inarmat cu lanterne, cu obiecte de facut zgomot si fire electrificate pentru a impiedica ursii sa mai coboare la containere.

Oamenii recunosc ca sunt improvizatii si ca rade toata lumea de acest mod de operare, dar spun ca sunt solutii de compromis. Asa s-au dovedit pentru ca ursii coboara nestingheriti sa-si ia portia zilnica de resturi menajere, fara ai baga in seama nici pe cei care ii apara nici pe cei care vor sa-i alunge in padure.

Se doreste in fapt mutarea celor peste 20 de ursi gunoieri identificati in zona Valea Cetatii in alte habitate, care sa fie cat mai departe de

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro