Sari direct la conținut

Vara e ca iarna

Evenimentul Zilei

Trebuie sa te distrezi pe cont propriu. Trebuie sa-ti iei destinul in miini si sa te urnesti din oras macar la 100 de km de casa. E obligatoriu, altfel innebunesti – nimeni nu se mai ocupa de noi, de distractia noastra! Unul dintre instrumentele ieftine de distractie, televizorul, intra si el in vacanta.

Unul dintre motivele cinice pentru care isi iau concediu televiziunile este acela ca si publicitatea incepe sa o lase mai moale: clientii interesanti (cei cu bani, cit de cit) nu prea se mai uita la televizor. Audientele scad, lumea mai intirzie la o terasa, televizorul nu mai e centrul lumii. Si atunci, in mod firesc, televiziunile fac investitii minime in perioada estivala.

Depresia incepe insa in momentul in care dai drumul la televizor si nu doar ca nu mai e absolut nimic de vazut, dar ai sanse mari sa te indispui. Serialele bune se termina rind pe rind – Seinfeld, in seara asta – la fel si campaniile de filme noi, talkshow-urile intra in vacanta.

Vom avea, probabil, un manunchi de emisiuni de “la mare, la soare”, cu doi manelisti rataciti pe litoral si doua trei fete de showbiz cu bikini mai la vedere… Din punctul asta de vedere, in showbiz vara e ca iarna – aceleasi trucuri ieftine.

Realitatea TV a fost acasa la Gigi Becali. Cea care intervieva era madama cu voce sacadata care modera si electoralele acum citeva saptamini. Si care fereasca sfintul sa se puna rau cu invitatul! E de ajuns sa urmariti un interviu pe BBC sau pe CNN cu un personaj incomod si veti vedea ca nu cer prea mult. Intervievatorii romani sint umili, se ploconesc in fata invitatului.

Ne plingem ca avem politicieni aroganti. Principalul motiv este inflatia de jurnalisti a la Realitatea care au o singura grija: aceea de a peria cu mare grija pe oricine le cade in mina. Acesti oameni nu fac interviuri pentru noi, ci pentru ei… Noroc ca Gigi a derapat din plictiseala si a inceput sa spuna despre prietenul Hrebenciuc ca nu e asa mare mafiot cum credem noi…

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro