Sari direct la conținut

VIDEO Angelina Jolie, emoționată până la lacrimi după premiera filmului în care o joacă pe legendara Maria Callas

HotNews.ro
VIDEO Angelina Jolie, emoționată până la lacrimi după premiera filmului în care o joacă pe legendara Maria Callas
Angelina Jolie în 2024 și Maria Callas, în 1959. Foto: Profimedia Images

Angelina Jolie a fost puternic emoționată joi seara după ce noul ei film „Maria”, în care o joacă pe legendara soprană Maria Callas, a avut parte de o ovație de peste 8 minute la Festivalul Internațional de la Veneția, unde lungmetrajul a avut premiera internațională, relatează Variety și IndieWire.

„Există un moment în filmul Maria în care legenda operei Maria Callas vorbește despre dorința de a se întoarce pentru o noapte la Festivalul de Film de la Veneția în 1949. După premiera pe 29 august a noului film al [regizorului] Pablo Larraín la același festival, vedeta Angelia Jolie va avea o amintire la fel de fericită de care să își amintească în viitor”, scrie IndieWire.

„Valul de dragoste și emoții amintește de o altă ovație în picioare la Veneția care a lansat campania de Oscar pentru Brendan Fraser în [filmul] The Whale, pe măsură ce el a plâns în timpul aplauzelor care i-au consolidat relansarea carierei în 2022”, notează Variety. Fraser a avut o reacție asemănătoare după ce a câștigat în cele din urmă anul trecut Premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

Revista Variety scrie că Maria o va pune cu siguranță pe Angelina Jolie pe lista pretendentelor la Premiul Oscar la gala ce va avea loc anul viitor. Ea, regizorul Larraín și ceilalți actori au avut parte de o ovație furtunoasă la Festivalul de Film de la Veneția:

Filmul în care Angelina Jolie o joacă pe Maria Callas va fi lansat pe Netflix

Descris drept o dramă psihologică, filmul biografic se va învârti în jurul ultimelor zile ale Mariei Callas, considerată de mulți specialiști cea mai mare soprană a tuturor timpurilor, pe măsură ce ea reflectă asupra vieții ei și încercărilor de a-și recupera vocea remarcabilă.

Pentru a se pregăti pentru rolul Mariei, Jolie a luat lecții de canto timp de 7 luni. Filmările au început la Budapesta în octombrie 2023, alte locuri în care s-au filmat secvențe pentru lungmetraj fiind Paris, Milano și Grecia, țara în care Callas și-a început cariera, chiar dacă ea s-a născut la New York.

Pentru Jolie noul film va marca revenirea pe marele ecran după o absență de 3 ani. Ultima oară ea a jucat în filmele Eternals și Those Who Wish Me Dead, care au apărut în 2021. Vorbind despre acest lucru la o conferință de presă organizată la Veneția înainte de premiera Maria, Jolie a spus că:

„Am simțit nevoie să fiu acasă mai mult cu familia mea în acești ultimi ani și, în acest timp, am devenit mai recunoscătoare să fiu o artistă și să interpretez”.

Netflix a anunțat miercuri, cu o zi înainte de premiera filmului la Veneția, că a cumpărat drepturile de distribuire a sa. Altfel spus, chiar dacă nu este o producție originală a Netflix, el va fi lansat în streaming, nu în cinematografe.

Netflix nu a anunțat deocamdată când intenționează să lanseze Maria pe platforma sa, însă e ca sigur că va fi înainte de finalul acestui an, o posibilitate fiind luna decembrie.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în ultima ediție a rubricii Nerd Alert, care apare pe HotNews.ro în fiecare weekend:

INTERVIURILE HotNews.ro