Sari direct la conținut

VIDEO Explozii în Belgorod / Ucrainii ar fi lovit un sistem antiaerian rus Pantsir S-1 – presă

HotNews.ro
Armata ucraineană ar fi lovit un sistem antiaerian Pantsir S-1 amplasat în satul Dubovoe din regiunea Belgorod, relatează presa ucraineană pe 22 iunie, citând presa rusă locală.
Sistem Pantsir / FOTO: Russian Defence Ministry / TASS / Profimedia
Sistem Pantsir / FOTO: Russian Defence Ministry / TASS / Profimedia

Presa locală a postat imagini cu un Pantsir-S avariat lângă Dubovoe – sistemul a fost lovit de muniție cu dispersie, dar echipajul a reușit să supraviețuiască, scrie Ukrainska Pravda.


De asemenea, imaginile arată fum pe cer.


O femeie a spus într-unul dintre videoclipuri: „A fost apărarea noastră antiaeriană. Acum ce facem? Nu vor putea doborî rachete acum”.


Un canal rus de Telegram pro-război scria că soldații au supraviețuit.


Între timp, Gladkov a raportat un incendiu de vegetație în Dubovoe, dar o publicație locală a spus că incendiul a avut loc în zona în care era amplasat sistemul antiaerian.


Apărarea aeriană funcționa în jurul orei 12:20 în regiune, a susținut guvernatorul regiunii Belgorod Viacheslav Gladkov. Mai multe ținte aeriene au fost doborâte în timp ce se apropiau de orașul Belgorod, iar urma atacului a fost incendiată iarba din apropierea satului Dubovoe, potrivit Ukrainska Pravda și Kyiv Independent.


Guvernatorul a mai susținut că incendiul a fost stins cu promptitudine. Acoperișurile a două case și a 17 mașini au fost avariate în sat, a spus el.


Novaya Gazeta a menționat că fumul a început în apropierea centrului comercial City Mall, situat la periferia orașului Belgorod, din apropiere de Dubovoe.


Ziarul a spus că unele canale de Telegram au eliminat ulterior fotografiile și videoclipurile cu fumul din regiunea Belgorod.
Până în acest moment distrugerea sistemului rus nu este confirmat.

INTERVIURILE HotNews.ro