Sari direct la conținut

Vlad Rosca si George Serban il parasesc pe Constantinescu

Cotidianul

Dupa pierderea numarului doi din partid, Vasile Lupu, inca doua nume grele din AP, Vlad Rosca si George Serban, au parasit, ieri, formatiunea lui Emil Constantinescu. Cei doi demisionari au explicat pentru Cotidianul motivele ce i-au determinat sa plece din AP.

„Noi am fost membri fondatori ai proiectului civic ce milita pentru formarea unui puternic pol de centru-dreapta care sa devina o alternativa la PSD. Proiectul civic s-a transformat intr-unul politic, dar rezultatele obtinute la alegerile locale sau, mai precis, modul in care au votat romanii nu au confirmat proiectul. Este adevarat, la inceput, nu exista Alianta D.A.

, care acum s-a dovedit ca a preluat proiectul de constituire a unui pol puternic de centru-dreapta si a reusit sa devina o alternativa viabila la PSD. Tinand cont de toate acestea, rezulta ca acum proiectul AP nu mai are obiect, deci, nu mai avea rost sa activam in continuare aici“, au afirmat cei doi demisionari.

Incotro se vor indrepta cei doi fosti fruntasi AP? Atat Vlad Rosca, cat si George Serban au declarat ca nu au luat inca nici o decizie, dar ambii au confirmat ca sunt tentati sa se alature Aliantei. Vlad Rosca a debutat in politica prin PNTCD, iar, inainte de a fi membru fondator al AP, a avut un stagiu in PNL, unde a detinut o functie organizatorica.

George Serban s-a facut cunoscut sub culorile PD – a fost deputat incepand cu decembrie 1996, iar, in 1999, a trecut la PNL.

Nici Rosca si nici Serban nu au mentionat expres spre ce partid din Alianta ar intentiona sa se indrepte. George Serban a trecut de la PD la PNL dupa ce s-a certat la cutite cu Petre Roman. Cum, intre timp, fostul lider al democratilor a plecat, ar putea exista o portita de intoarcere.

Vasile Blaga, vicepresedinte al PD, ne-a declarat, ieri, ca, in cazul in care cei doi demisionari sau unul dintre ei si-ar manifesta intentia de a veni in PD, „vom analiza cu ce oferta vor veni si dupa aceea vom lua o decizie“. Purtatorul de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, s-a aratat rezervat fata de revenirea in partid a celor doi sau a unuia dintre ei.

„Nu pot sa ma pronunt acum. Este prematur. Si, oricum, decizia va fi una colectiva. Nu stiu cat de mult o sa cantareasca faptul ca, atunci cand AP s-a transformat in partid, PNL a fost copios atacat, iar, cand s-a constituit Alianta D.A., conducerea AP a negat in repetate randuri calitatea Aliantei de a fi un pol de centru-dreapta-alternativa la PSD.

Vad ca acum se recunoaste acest lucru“.

In alta ordine de idei, nu este exclusa o surpriza in ceea ce priveste Alianta. In cazul in care Vasile Lupu nu se va indrepta spre PNTCD (Lupu a platit cu capul insistenta prin care a sustinut necesitatea fuziunii AP cu PNTCD, fiind „executat“ de Ciuvica & Co.

), mentinerea in conducerea taranista a unei majoritati a echipei Ciorbea l-ar putea indeparta definitiv de taranisti, s-ar putea ca el sa se alature PNL. Lupu nu a injurat niciodata Alianta, iar, cu ocazia vizitei lui Basescu si Stolojan la Iasi, a fost vazut in preajma lor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro