Sari direct la conținut

Un roman din zece este fericit la locul de munca

Cotidianul

Mai putin de jumatate dintre romanii care au un loc de munca sunt nemultumiti de salariul pe care il primesc, arata datele unui sondaj de opinie asupra fortei de munca. Astfel, doar 42% dintre angajati considera ca munca lor ar trebui remunerata mai bine.

Nemultumirile salariatilor se indreapta mai mult catre conditiile de munca, cei mai inversunati la acest capitol fiind timisorenii cu varsta mai mica de 25 de ani. La polul opus se afla sucevenii cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani, care s-au declarat multumiti de regimul de munca intr-o proportie mai mare.

Romanii platiti cu salarii cuprinse intre 150 si 300 de euro considera ca regimul de munca s-ar putea imbunatati. Surprinzator, cei mai fericiti romani sunt cei cu venituri pana in 150 de euro. Marul discordiei pentru salariatii multor companii este, insa, relatia cu seful. 19% dintre angajatii intre 35 si 45 de ani se declara dusmanii declarati ai tuturor sefilor din Romania.

In plus, sondajul arata ca nemultumirea angajatilor sub acest aspect creste proportional cu veniturile. Astfel, cei care primesc peste 1000 de euro pe luna sunt si cei mai critici la adresa sefilor. Contabilii sunt cei mai nemultumiti de sefi, in timp ce angajatii din domeniile marketing si administrativ si-au nominalizat superiorii de patru ori mai putin.

Relatia cu colegii de munca este, la randul ei, obiect al nemultumirii angajatilor. Managerii, de exemplu, se cred cei mai neintelesi salariati. Pe de alta parte, 8% dintre salariatii romani spun ca nu au nici un motiv de intristare la slujba.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro