Sari direct la conținut

Financial Times: Romania are economie de piata functionala

PressReview.ro

Romania va primi statutul de economie de piata functionala in raportul de tara pe care Comisia Europeana il va prezenta maine, 6 octombrie, potrivit cotidianului Financial Times.

Ziarul sustine ca a obtinut o copie a documentului, care saluta “stabilitatea macroeconomica, reforma economica profunda” si “angajamentul” Romaniei in procesul de aderare. “Ca atare, [Comisia] a ajuns la concluzia ca Romania se conformeaza criteriului de a fi o economie de piata functionala”, se arata in copia obtinuta de FT.

La randul sau, BBC citeaza un document ce prezinta strategia UE pe tema viitoarelor etape ale extinderii, strategie ce va fi prezentata in momentul inceperii negocierilor de aderare cu Turcia.

BBC il citeaza pe viitorul comisar pentru Extindere, Olli Rehn, care a declarat in fata Parlamentului European ca aderarea la CE nu inseamna renuntarea la asa-numita “clauza de siguranta” invocata in premiera asta vara.

Acesta spune ca aderarea Romaniei si Bulgariei ar putea fi amanata cu un an, pana in 2008, in cazul in care cele doua tari nu respecta principiile democratice si nu se ridica la standardele Uniunii Europene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro