Sari direct la conținut

Retragerea lui Stolojan continua sa faca valuri

HotNews.ro

Deputatul Dan Brudascu a afirmat la inceputul saptamanii, prin intermediul unei declaratii politice adresate presei, ca cel care a regizat retragerea lui Theodor Stolojan din cursa pentru alegerile prezidentiale este chiar presedintele Ion Iliescu.

Veritabil papusar politic, Iliescu ar fi sacrificat prin aceasta miscare sansele infatuatului Adrian Nastase pentru Cotroceni, de dragul iluzoriei reusite a PSD pentru Senat si Camera Deputatilor, pentru a-l pedepsi pentru desele infruntari din ultimii ani, informeaza RomNet.

Stolojan ar fi urmarit, potrivit lui Brudascu, doar eliminarea opozitiei, printr-o sarcina primita direct de la presedintele Ion Iliescu in urma cu doi ani.

Brudascu se bazeaza in sprijinul asertiunii sale pe marturia unor colegi deputati din PNL, care i-ar fi relatat ca Stolojan a acceptat intrarea in PNL, dupa o convorbire telefonica de 15 minute cu presedintele Ion Iliescu, care l-ar fi sunat chiar in timpul negocierilor cu liberalii.

Al doilea argument se refera la o discutie intre Viorel Hrebenciuc si Calin Popescu Tariceanu, intr-o deplasare la Bruxelles efectuata de o delegatie oficiala anul trecut, la care a asistat si deputatul Brudascu. In acest sens, Hrebenciuc i-ar fi spus atunci lui Tariceanu ca PSD are pregatiti tot timpul alti 3-4 stolojani sa conduca PNL. (B. Apostolescu)

Gardianul – 6 octombrie 2004

C.V. Tudor: “Stolojan, santajat de Traian Basescu“

Liderul PRM, C.V. Tudor, a lansat ieri un atac extrem de dur la adresa lui Traian Basescu, acuzandu-l ca el ar fi de fapt autorul santajului la care a fost supus Theodor Stolojan.

Intr-o declaratie acordata in exclusivitate Radio Romania Actualitati, din care va prezentam in continuare extrase, C.V. Tudor prezinta modul in care Basescu l-a fortat pe Stolojan sa se retraga.

ANIELA NINE

Presedintele PRM sustine astfel ca de fapt “terenul“ pentru inlaturarea lui Stolojan a fost pregatit de mult de Traian Basescu, care, “cu aerul ca il apara, l-a urmarit si l-a terminat psihic pe Theodor Stolojan“. Mai mult, arata C.V.

Tudor, Basescu a fost sustinut de “colaboratori“ care timp de mai multe zile il “presasera“ pe liderul liberal cu “tot felul de amenintari si viziuni apocaliptice, de genul: domnule, ne aresteaza astia, suntem la pamant, o sa intram la puscarie cu totii“.

LOVITURA DE GRATIE. In continuare, Tudor sustine ca “incet si sigur, Stolojan a facut o depresie extrem de grava si pur si simplu s-a prabusit psihic, disparand timp de trei zile“. Dar nu a fost in America, asa cum a aparut in presa, ci “s-a inchis in birou in zilele de marti, miercuri si joi, intr-un fel de mutenie sau stare de prostratie, parca era in transa“.

Ziua de vineri, in dimineata careia Stolojan a avut o intalnire cu pensionarii a constituit, conform liderului PRM, momentul in care Basescu i-a dat “lovitura de gratie“ lui Stolojan.

“In mod concret, el, Basescu, i-a pus lui Stolojan pe masa dosarul Megapower, dosarele de la clinicile de boli nervoase care se refera la internarile din 1984 si 1989, precum si alte probe acuzatoare. Atunci s-au produs criza cea mare, atacul de panica fara precedent, asa incat Theodor Stolojan a decis sa iasa complet din politica“, sustine C.V. Tudor.

In plus, liderul peremist se arata nedumerit de atitudinea lui Basescu din finalul declaratiei de presa, cand acesta a izbucnit in plans. “Nu inteleg de ce plangea Basescu de mama focului pentru boala lui Stolojan, dar nu plangea nevasta lui Stolojan, aflata alaturi.“

PREVIZIUNI. C.V. Tudor dezvaluie si lupta de culise care a fost declansata in PNL de situatia creata de retragerea fortata a lui Stolojan. “Acest cutremur politic are si replici.

Intre timp, s-au certat Dinu Patriciu cu Sorin Rosca Stanescu din pricina lui Basescu, pe care nu-l vrea Patriciu, dar il lauda Stanescu, poate si pentru faptul ca primarul general al Capitalei alimenteaza cu bani negri ziarul Ziua, sustine liderul PRM. In ceea ce priveste sansele lui Basescu in cursa pentru Presedintie, C.V.

Tudor sustine ca acestea sunt nule, caci “dupa cum iarna nu-i ca vara, nici Capitala nu-i ca tara, adica de la Ciorogarla incolo, nu-l cunoaste absolut nimeni pe Basescu.“

Jurnalul National – 6 octombrie 2004

Alegeri generale 2004

Desemnarea lui Traian Basescu drept candidat al Aliantei PNL-PD ii ingrijoreaza deopotriva pe contracandidatii Adrian Nastase (PSD) si Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Provenit in anii ’90 din acelasi partid ca si Adrian Nastase – FSN, Traian Basescu vorbeste raspicat si ataca fara regret.

Limbajului perceput drept tehnic sau ironic al lui Adrian Nastase, primarul capitalei ii opune o exprimare colorata, cu exemple concrete din viata de zi cu zi si cu mult impact la public.

Intr-o confruntare televizata, candidatul PSD va trebui sa faca fata unui discurs politic pe care va incerca sa-l neutralizeze probabil fie prin morga fie prin sarcasm, fie afisand dezinvoltura in vorbe si in tinuta, asa cum a incercat la alegerile locale, ministrul de externe Mircea Geoana.

In cazul lui Vadim Tudor (PRM), confruntarea cu Traian Basescu va aduce fata-n fata doi oameni politici care au aceeasi forta a discursului, ataca si se apara cu aceeasi virulenta si au aceeasi capacitate de disimulare in fata camerelor de luat vederi.

E de asteptat, asadar, ca in campania electorala, Vadim Tudor sa-l atace mai curand pe Traian Basescu decat pe Adrian Nastase.

In speranta ca va intra in turul al doilea al alegerilor, Vadim Tudor va incerca, probabil, sa scape de contracandidatul cel mai greu de invins – Traian Basescu.

BBC

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro