Sari direct la conținut

Romania devine din ce in ce mai atractiva pentru investitori

HotNews.ro

Grupul Porsche intentioneaza sa isi extinda investitiile in Romania, prin deschiderea unei banci axate in special pe finantarea achizitionarii de autoturisme, ne-a declarat Country Manager Porsche Leasing, Günter Konig. Potrivit lui Konig, Porsche Holding este interesat de extinderea grupului financiar alcatuit in acest moment din Porsche Leasing si Porsche Broker Asigurari.

„Credem ca, prin produsele bancii, vom putea atrage un nou segment de clienti si ma refer aici la persoanele fizice. In prima faza, banca va acorda numai credite auto pentru achizitionarea de autovehicule importate de Porsche Romania“, spune Konig.

Decizia de a infiinta o banca este motivata atat de cresterea rapida a pietei de leasing, cat si de faptul ca romanii s-au dovedit a avea un comportament de plata mai bun chiar decat in tarile vest-europene. „A fost usor sa-i convingem pe proprietarii nostri sa deschidem o banca, pentru ca au vazut ca Romania este o piata sigura. In prezent, avem peste 17.

500 de contracte in derulare, iar activitatea noastra este in continua expansiune. In Romania, exista o cerere majora pentru finantare, iar procentul celor care nu isi platesc ratele este unul dintre cele mai mici raportat la celelalte tari est-europene in care activeaza Porsche Holding. Comportamentul financiar in Romania este mai bun decat in Ungaria, Croatia sau Slovenia.

Acesta este un motiv in plus pentru a ne mari investitiile in Romania“, ne-a mai declarat Konig.

In ceea ce priveste piata de leasing din Romania, se estimeaza o crestere continua a vanzarilor, pe fondul cresterii economice. „In momentul de fata, una din doua masini Volkswagen, Seat, Audi sau Skoda importate in Romania este finantata de Porsche Leasing. In Austria, 12 din 100 de masini importate sunt finantate in sistem de leasing.

Porsche Leasing este liderul de piata (conform datelor ASLR la sfarsitul anului 2003) si aceasta nu numai datorita serviciilor de calitate oferite, ci si datorita faptului ca ne platim la zi taxele si impozitele catre statul roman.

Toata lumea asociaza numele Porsche cu masinile sport, dar realitatea este ca acest nume reprezinta un grup foarte solid din punct de vedere financiar.

Avantajul nostru fata de competitori este reprezentat de colaborarea foarte buna cu reteaua de dealeri dezvoltata de importator.

Filosofia noastra este de a-i oferi clientului servicii integrate: autovehicul + finantare + asigurare. Astfel, clientul beneficiaza atat de serviciile financiare oferite de Porsche Leasing, cat si de calitatea masinilor grupului Volkswagen“, declara Günter Konig. In ceea ce priveste mediul de afaceri din Romania, reprezentantii grupului financiar Porsche sunt optimisti.

Cu o economie in crestere si un mediu financiar stabil, Romania devine din ce in ce mai atractiva pentru investitori. „Cand grupul Porsche si-a inceput activitatea in Romania, erau anumite probleme economico-sociale, dar, la numai doi ani dupa intrarea pe piata, actionarii au decis sa investeasca masiv pe piata romaneasca“.

Country Manager Porsche Leasing lucreaza in Romania din 1999 si a remarcat schimbarile petrecute aici in acesti cinci ani. „De remarcat este faptul ca Bucurestiul reflecta cresterea economiei romanesti. In noiembrie 1998, cand am venit aici pentru prima oara, Bucurestiul mi-a dat senzatia unui oras gri, acum orasul a devenit din ce in ce mai colorat.

Iar acum, numai daca luam, de exemplu, drumul spre Aeroportul Otopeni, se observa o crestere a activitatii in constructii si, in plus, multitudinea de panouri publicitare te face sa simti dinamica dezvoltarii. La inceput, relatia cu unele autoritati era o aventura, acum lucrurile s-au schimbat mult in bine.

Sunt inca domenii de activitate care trebuie imbunatatite, dar sunt optimist, pentru ca Romania este pe un trend ascendent de dezvoltare“, a conchis Konig.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro