Sari direct la conținut

Bataie generala intre Steaua si Dinamo

HotNews.ro

Gazeta Sporturilor: Bataie generala in derby-ul Steaua – Dinamo

Steaua a invins, simbata, in derby-ul cu Dinamo din cadrul etapei a IX-a a Diviziei nationale la rugby, cu scorul de 37-15 (17-3), dupa ce in minutul 25 al partidei intre jucatorii celor doua echipe a izbucnit o bataie generala. Steaua a reusit patru eseuri prin Tatu, Petre, Curea si Dascalu, toate fiind transformate de Curea. Acelasi jucator a mai transformat doua lovituri de penalitate.

Dinamo a marcat doua eseuri prin Ghioc si Oprea si doua lovituri de penalitate, prin Calafeteanu si Barbuliceanu.

In minutul 25 al partidei, jucatorii celor doua echipe s-au luat la bataie in urma unei altercatii intre Mihalache (Steaua) si Pasache (Dinamo), partida fiind intrerupta aproximativ cinci minute. Managerul echipei Steaua, Marin Mot, a patruns pe teren pentru a-si calma jucatorii.

Dupa calmarea spiritelor, arbitrul de centru Toader Aprozeanu i-a eliminat pe Stere Sponte, de la Steaua, si pe Stelian Burcea, de la Dinamo.

Presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, a coborit la marginea terenului si a strigat la jucatori sa reia meciul. „Vorbesc cu Bors (n.r. – Pompiliu Bors, seful sectiei de rugby de la Dinamo) si de miine sa nu va mai vad la club. Desfiintez echipa. Vedeti-va de joc, altfel va desfiintez”, le-a strigat Marcel Popescu jucatorilor.

Pe parcursul jocului, arbitru Toader Aprozeanu a mai dictat cinci cartonase galbene: Marian Butugan, Iulian Andrei, Adrian Puiu, de la Steaua, Stefan Denci si Catalin Beca, de la Dinamo.

Declaratii dupa meci:

Marin Mot (manager Steaua): „A fost un razboi pe care nu l-am dorit. Ei reactioneaza asa de frica sa nu primeasca multe eseuri. Indiferent ca joaca acasa sau in deplasare, ei dau. Atita stiu sa faca. Noi am demonstrat ca stim sa jucam, daca arbitrii nu se speriau de miza jocului, Steaua putea cistiga la o diferenta de peste 50 de puncte”.

Mircea Paraschiv (antrenor Dinamo): „Bataia a dat peste cap toata partida. Pacat, pentru ca nu era cazul sa se ajunga aici. Nu stiu ce a spus Marcel Popescu ca face Dinamo. Noi am luat campionatul si sper sa-l mai luam o data anul acesta. Poate nu s-a vazut ca noi am fost instigati si au fost citeva chestii pe care nu are rost sa le comentez acum referitor la domnii care oficiaza la centru”.

Marcel Popescu (presedinte CS Dinamo): „Sint incidente obisnuite in rugby, mai ales la mecurile Steaua – Dinamo. Insa nu este normal tinind cont de faptul ca nu era un meci cu trofeul pe masa. Lumea a venit in numar mare, sa vada un spectacol. Pacat insa ca jucatorii nu isi vad de treaba si apeleaza la pumni, minjind imaginea acestui sport. Asta inseamna ca ei nu se mai gindesc la joc.

Vom lua masuri in primul rind pentru ca au pierdut meciul si apoi si pentru incidentele create. Este clar ca impotriva celor care au provocat incidentul se vor lua masuri mai drastice. Oricum, Steaua a meritat sa cistige astazi. Totusi, in prima repriza Dinamo a avut citeva ocazii foarte bune. E vina lor si nu a Stelei ca nu au stiut sa fructifice ocaziile avute”.

Prosport: Neputinta naste violenta”

Pentru cele patru eseuri marcate, stelistii au primit un punct suplimentar. Incaierarea generala din eternul derby Steaua – Dinamo (37-15) a fost cauzata si de lipsa mijloacelor tehnice ale jucatorilor.

Pentru cei care au asistat pentru prima oara la un meci de rugby, incaierarea generala din minutul 26 al derby-ului Steaua – Dinamo (37-15), de simbata, poate aparea ca fiind ciudata pentru un sport socotit a fi al gentlemenilor. Nu este insa asa, mai cu seama atunci cind el este practicat de reprezentantii natiunilor de ginta latina.

Mai mult decit atit, istoria rugby-ului romanesc cuprinde numeroase episoade de acest fel. Nu intimplator, in 1916, ziarul Sportul, organ de presa al Federatiunii Societatilor Sportive din Romania, a publicat un articol intitulat “Rugbisteria”, in care erau condamnate tocmai astfel de incidente, iar articolele aparute la noi pe aceasta tema pot fi adunate intr-un volum.

Cum era si firesc, dupa meciul care a condus la detasarea Stelei in clasament (are un avans de sase puncte fata de Dinamo) toata lumea a criticat iesirea nervoasa a jucatorilor.

Managerul-antrenor al invingatorilor, Marin Mot, i-a acuzat pe adversari ca “au reactionat asa de frica sa nu primeasca mai multe eseuri” (n.r. – in acel moment ros-albastrii conduceau cu 14-3), in timp ce “principalul” dinamovist, Mircea Paraschiv, a mentionat ca “bataia a dat peste cap toata partida”.

Mai trist este insa nu ca stelistii si dinamovistii s-au implicat intr-o bataie generala (astfel de scene se pot vedea chiar si in Marea Britanie, tara unde s-a nascut sportul cu balonul oval), ci faptul ca ei au aratat ca nu reusesc sa desfasoare prea multe actiuni de rugby modern.

Nu intimplator, presedintele lui CS Dinamo, Marcel Popescu, i-a aratat cu degetul, ulterior, pe reprezentantii vechii garzi, “ale caror mijloace de exprimare sint limitate”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro