Sari direct la conținut

Cea mai celebra replica din filme

Ziua

Replica lui Robert De Niro din filmul Taxi Driver „You talkin’ to me?” a fost desemnata ca fiind cea mai celebra replica din istoria cinematografiei. Acelasi sondaj l-a situat pe Sean Connery cu replica „The name’s Bond, James Bond” pe locul doi, iar „May the force be with you” din filmul Razboiul Stelelor, pe locul trei.

„Acest top 10 demonstreaza ca replicile din filme, chiar au o varsta considerabila, au trecut cu brio testul timpului”, au declarat cei care au realizat acest top.

Totusi, au existat si filme mai recente care au reusit sa intre „in legenda” si care sunt cunoscute de oamenii din intreaga lume. Unul dintre aceste filme este Jerry Maguire in care joaca Tom Cruise.

Un remake dupa Alfie, care original a fost interpretat de Michael Caine, va fi difuzat recent, cu Jude Law in rolul principal.

In acest top, Michael Caine a avut doua „nominalizari”, inclusiv si pentru „The Italian Job”, care a fost filmat din nou in anul 2003.

Directorul echipei de cercetari, Kate MacFarlane, a declarat ca „frazele cheie din filme intotdeauna au reusit sa-si gaseasca loc in limbajul zilnic al oamenilor”.

TOP 10 al celor mai celebre replici din filme

1. „You talkin’ to me?” – Taxi Driver (1976)

2. „The name’s Bond, James Bond” – Dr No (1962)

3. „What’s it all about?” – Alfie (1966)

4. „Frankly my dear, I don’t give a damn” – Gone with the Wind (Pe aripile vantului) – (1939)

5. „We’re gonna need a bigger boat” – Jaws (1975)

6. „No one puts baby in the corner” – Dirty Dancing (1987)

7. „You’re only supposed to blow the bloody doors off!” – The Italian Job (1969)

8. „May the force be with you” – Star Wars (1977)

9. „Show me the money!” – Jerry Maguire (1996)

10. „Yeah baby, yeah!” – Austin Powers (1997)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro