Sari direct la conținut

Festivalul Filmului Britanic 2004

TVR

Editia 2004 a Festivalului Filmului Britanic se va desfasura in perioada 29 octombrie – 21 noiembrie si va ajunge „in caravana” atat la Bucuresti, cat si la Timisoara, Cluj si Iasi.

Anul acesta intalnirea cu filmul are loc in cadrul Festivalului UK_RO 2004 (www.uk-ro.net), care si-a propus sa celebreze „bi-lateral” diversitatea si identitatea culturala dintre Romania si Marea Britanie prin programe de educatie, arta si tehnologie.

La Bucuresti, Festivalul Filmului Britanic 2004 reuneste 14 lungmetraje si un pachet tematic de noua scurtmetraje despre adolescenta. Selectia filmelor, facuta de criticul de film Mihai Chirilov, releva atat dimensiunea sociala si politica a vietii britanice, cit si o latura mai cuprinzatoare a stilului obisnuit al vietii de zi cu zi.

Cativa dintre obisnuitii editiilor anterioare revin in 2004 cu cele mai noi productii – David Mackenzie („Young Adam”), Gillies MacKinnon („Pure”) si Michael Winterbottom („In This World” – film premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin in 2003).

Nu lipsesc nici genurile cu care Marea Britanie este obisnuita: comedia romantica („Wimbledon”) si drama istorica („To Kill a King”).

Organizatorii mizeaza pe un puternic impact emotional ce va fi adus de trei documentare: „Aileen Wournos: The Selling of a Serial Killer” si „Aileen Wournos: Life and Death of a Serial Killer” (ambele semnate de celebrul Nick Broomfield) precum si devastatorul „Death in Gaza”, a carui realizare l-a costat viata pe regizorul James Miller.

Festivalul are urmatorul program: Bucuresti 29 octombrie – 4 noiembrie (Cinema Studio); 30 – 31 octombrie (Sala „Elvira Popesco)”; Timisoara 2 – 5 noiembrie (Cinema Timis), Cluj 10 – 13 noiembrie (Cinema Arta), Iasi 19 – 21 noiembrie (Cinema Republica).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro