Sari direct la conținut

Dinel a lasat Universitatea

Prosport

Fostul patron a desfiintat societatea care finanta Stiinta si s-a retras din toate functiile pe care le detinea la club.

Satul de esecurile Universitatii si de injuraturile suporterilor, Dinel Staicu a parasit definitiv clubul oltean! Printr-un act emis de Tribunalul Dolj in data de 22 octombrie, Dinel a schimbat numele societatii SC Fotbal Club Universitatea SA in SC Stiinta “U” Craiova SA, revocind Consiliul de Administratie si renuntind la toate functiile pe care le detinea la club.

El l-a numit ca presedinte al CA la noua firma pe un apropiat, Vlad Rebega, care a redus capitalul social si a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor pe data de 18 noiembrie, cind Staicu se va retrage si ca actionar.

Pentru a nu se pune in postura de “Terminator” al Stiintei, fostul patron a trimis din nou catre Consiliul Local o scrisoare deschisa, conceputa in luna iunie, prin care propune preluarea a 51% din actiunile clubului de catre Municipalitate si prezinta un bilant emotionant cu realizarile sale si motivele care l-au determinat sa renunte.

“A fost greu, a fost usor, asta stiu numai eu, oricum, nu as dori cuiva vreodata sa fi fost in pielea mea”, declara Staicu in scrisoare, precizind ca nu mai are nici o motivatie sa continue. El propune Primariei si un proiect de redresare a echipei.

In viziunea sa ar trebui ca banca tehnica sa detina 20% din actiuni, membrii CA sa lucreze gratis, iar stadionul “Ion Oblemenco” sa treaca definitiv in proprietatea Consiliului Local. “Multumesc si cer scuze tuturor celor care au crezut in capacitatea mea manageriala”, incheie Dinel mesajul, subliniind ca “este mult mai demn sa ma retrag cu fruntea sus”.

„Daca sint refuzat de Consiliul Local, voi vinde echipa pe un euro celui mai vehement contestatar al meu”

Dinel Staicu, ex-patron Universitatea Craiova

„Nu putem ramine indiferenti fata de fenomenul social Universitatea. Consiliul Local se va implica, dar din iarna”

Aurica Solomon, primarul Craiovei

Sub lupa

Cercetat in cazul falimentarii Bancii Religiilor, Dinel Staicu este departe de a scapa de griji prin renuntarea la Universitatea Craiova. De doua zile, specialistii PNA sint in Banie si verifica in amanunt toate afacerile pe care fostul patron al “juvetilor” le desfasoara. Dinel Staicu este banuit ca a fraudat cu 6,8 milioane euro respectiva banca. (Narcis Drejan)

Da totusi bani pina la iarna

Desi oficial s-a retras de la echipa, surse apropiate lui Dinel Staicu au declarat ca acesta va continua sa finanteze gruparea olteana pina la finalul turului. El va plati toate contractele jucatorilor si primele de joc pentru inca patru etape, precum si salariile celorlalti angajati ai clubului.

In alta ordine de idei, ieri camerunezul Jeremie Njock si toti jucatorii lui Dinel au anuntat ca nu vor pleca in iarna, cu exceptia lui Plesan. (Narcis Drejan) cristi.stancescu@prosport.ro

george.paunescu@prosport.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro