Sari direct la conținut

Arestat pentru mita in Palatul Internelor

Evenimentul Zilei

Un ofiter din Corpul de Control al ministrului Saniuta a fost retinut sub acuzatia de luare de mita

Un sef de serviciu din cadrul Corpului de Control al ministrului Marian Saniuta a fost retinut ieri de PNA, fiind acuzat de luare de mita in valoare de 1.500 de dolari. Retinerea comisarului-sef Gheorghe Bonteanu a avut loc chiar in Palatul Internelor, dupa ce PNA a sesizat serviciul de afaceri interne al MAI, condus de generalul Virgil Ardelean.

Procurorii Parchetului National Anticoruptie au dispus ieri retinerea, pentru 24 de ore, sub acuzatia de trafic de influenta, a comisarului-sef Gheorghe Bonteanu, sef serviciu in cadrul Corpului de Control al MAI. Locul retinerii: chiar biroul comisarului Bonteanu din Palatul MAI, situat in centrul Capitalei.

Motivul retinerii, potrivit PNA: ofiterul MAI ar fi “pretins si primit, de la un fost cadru militar, in luna noiembrie 2003, suma de 1.500 de dolari”. Unde ar fi urmat sa ajunga acesti bani? Potrivit PNA, ofiterul retinut ar fi afirmat ca are “influenta asupra unor functionari din STS sau din Jandarmeria Romana pentru a-i facilita angajarea” militarului respectiv.

Plingerea lui Vulpe a ajuns la “Vulpea”

Va prezentam povestea acestei afaceri, asa cum ne-a fost transmisa, sub protectia anonimatului, de surse judiciare. “Anul trecut, in luna noiembrie, un fost subofiter MApN, pe numele lui Vulpe, dorind sa se angajeze la STS, a apelat la un maior de la Comisariatul Sectorului 3.

Acesta i-a prezentat-o pe o anume Ileana Constantinescu, despre care spunea ca are relatii in sfera serviciilor secrete. Fostul subofiter de armata i-a dat femeii, in trei transe, cei 1.500 de dolari solicitati pentru angajare. La ultima transa, de 800 de dolari, femeia l-a dus pe Vulpe la sediul MAI. Acolo l-a chemat afara din sediu pe comisarul-sef Bonteanu, caruia i-a inminat spaga.

Comisarul a promis ca-l va angaja pe mituitor la STS. In urma cu citeva luni, Vulpe s-a saturat sa mai astepte si l-a reclamat pe Bonteanu la PNA”.

In paralel, acum doua luni, pe fir au intrat si “afacerile interne” ale MAI, respectiv Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, condusa de generalul Virgil Ardelean, poreclit “Vulpea”. Generalul Ardelean sustine ca l-a monitorizat informativ (ascultari de telefoane, filaj etc.) pe omul lui Saniuta.

S-a ajuns astfel la retinerea comisarului Bonteanu chiar in biroul sau. MAI a anuntat aseara ca ofiterul din Corpul de Control al ministrului Saniuta a fost eliberat din functie si mutat in alta structura.

Christian Levant, Alina Grigore

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro